visionOS 2 Beta V2

Tweede beta van visionOS 2 is uit voor ontwikkelaars

De nieuwste beta van visionOS 2 is beschikbaar. Dit is de eerste grote update voor de Apple Vision Pro en is nu te testen voor ontwikkelaars.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

visionOS 2 is de allereerste grote update van visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro. Nadat Apple de headset eerder dit jaar uitbracht in de VS, kunnen de eerste kopers later dit jaar deze grote update naar visionOS 2 verwachten. Daarvoor test Apple de komende maanden diverse betaversies, zodat de uiteindelijke release zo soepel mogelijk is. Op deze pagina lees je alles wat je wil weten van de visionOS 2 beta.

Nieuwste visionOS 2 beta

visionOS 2 Beta 2

24 juni 2024 – De atweedelereerste beta van visionOS 2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De komende weken kunnen zij met deze betaversie aan de slag.

Bekijk ook onze lijst met de beste visionOS 2 functies, zodat je een indruk krijgt wat je kunt verwachten.

Bekijk ook

Round-up: 12 nieuwe functies in visionOS 2 die de Vision Pro beter maken

De Vision Pro krijgt zijn eerste grote update in de vorm van visionOS 2, maar wat zijn daar de nieuwe functies? Apple pakt diverse eigenschappen van de Vision Pro aan, in de hoop de ervaring nog beter te maken.
visionOS 2 Beta V2

visionOS 2 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta direct via hun eigen Vision Pro downloaden. Je hebt geen betaprofiel nodig om beta’s te installeren. In plaats daarvan hoef je alleen maar een schakelaar om te zetten om de visionOS-beta’s te installeren. Dat doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars kunnen nog fouten bevatten, waardoor de Vision Pro niet optimaal werkt. Naarmate er nieuwe beta’s van visionOS 2 verschijnen, zal het aantal bugs afnemen.

Bekijk ook

Alles over visionOS testen met de nieuwste beta

Apple's Vision Pro is verschenen, maar ook zonder de headset kun je de software visionOS proberen. We vertellen je alles over visionOS testen met beta's op je eigen Mac. Hiervoor staan de SDK en diverse tools tot je beschikking. Probeer het zelf!

Tijdlijn visionOS 2 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de visionOS 2-beta’s. visionOS 2 wordt in september 2024 voor iedereen verwacht.

  • visionOS 2 Beta 2: 24 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22N5267g)
  • visionOS 2 Beta 1: 10 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22N5252n)
  • visionOS 2 definitief: september 2024 (verwacht)

Over visionOS 2

visionOS 2 is de nieuwe grote update van 2024 voor de Apple Vision Pro. Hij is tijdens de WWDC 2024 aangekondigd en bevat diverse grote nieuwe functies. Er is ondersteuning voor extra brede beeldschermen als je de Vision Pro met je Mac gebruikt en de bediening voor onder andere het openen van het Bedieningspaneel is aangepast. Ook zitten er allerlei andere handige nieuwe functies in. Het is de eerste grote update van visionOS sinds het verschijnen van de Vision Pro. In onze round-up lees je alles over wat visionOS 2 te bieden heeft. We houden je op de hoogte van alle noemenswaardige nieuwe functies en verbeteringen. De komende tijd verwachten we dat Apple nog meer kleine verbeteringen en fixes toevoegt de betaperiode. Ook kunnen er nog een aantal zaken wijzigen aan de hand van feedback van gebruikers.

Bekijk ook

visionOS 2.0: dit zijn de nieuwe functies

visionOS 2.0 is de eerste grote update van visionOS, sinds de Vision Pro-headset op de markt is verschenen. Wat zit er aan verbeteringen in? We praten je bij over de aankondigingen tijdens WWDC 2024!

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de Apple-beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

visionOS 2

visionOS 2 is de eerste grote update van visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro. In visionOS 2 past Apple enkele bedieningsbewegingen aan. Zo is het makkelijker om terug te keren naar het beginscherm en het Bedieningspaneel te openen. Ook kun je je oude foto's omzetten naar Spatial Photos en komt er ondersteuning voor ultrawide-schermen in combinatie met de Mac. In onze uitleg lees je alles over visionOS 2 en de visionOS 2 beta.

visionOS 2

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.