Visual Voicemail komt op veel meer toestellen

Google en T-Mobile hebben beide een licentie genomen op Visual Voicemail, een technologie waar het bedrijf Klausner patent op heeft. T-Mobile wil Visual Voicemail al op korte termijn invoeren in 17 Europese landen.

visual voicemailVisual Voicemail lijkt misschien een functie die exclusief aan de iPhone is voorbehouden. Maar dat is niet het geval: wie een licentie neemt op een patent van Klausner Technologies kan naar hartenlust Visual Voicemail op toestellen gebruiken. Google en T-Mobile hebben beide een licentie genomen op de techniek van Klausner en T-Mobile heeft al aangegeven dat ze het op zoveel mogelijk toestellen wil gaan gebruiken. De techniek die Klausner gepatenteerd heeft is eigenlijk heel eenvoudig: in plaats van een reeks voicemailberichten die je achter elkaar moet afluisteren krijg je de binnengekomen berichten in een lijst te zien.


Je kunt ze in elke gewenste volgorde beluisteren, zonder dat je eerst alle andere berichten hoeft langs te gaan. Je kunt terugbellen, berichten bewaren of wissen, wat je maar wilt. Klausner Technologies was slim door er in 1992 patent op aan te vragen in de VS. Vorig jaar klaagden ze Apple en AT&T aan, met als gevolg dat beide bedrijven voor een schikking kozen. Sindsdien was Google aan de beurt en ook dat bedrijf heeft nu ingestemd met een vergoeding. Op Android-toestellen wordt nog geen Visual Voicemail gebruikt, maar wel op Grand Central, een dienst voor internettelefonie. T-Mobile heeft vrijwillig een licentie op de techniek van Klausner genomen, zonder dat er een rechtszaak aan te pas kwam. De licentie van T-Mobile geldt voor 17 Europese landen. De komende maanden kunnen we Visual Voicemail op diverse toestellen verwachten, zo zijn de plannen. En mogelijk zien we Visual Voicemail op termijn ook terug op Android.

Klausner heeft het maar druk met het binnenharken van licentiegelden: zojuist werd bekend dat ook Citrix een licentie heeft genomen op Visual Voicemail. Momenteel zijn er 21 bedrijven die voor gebruik van het patent betalen.

Via: Washington Post en TMCNet

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 maart 2009 om 18:13
Categorie
Apple

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.