Voormalig Siri-manager bouwt nu connected device-platform voor Samsung

Luc Julia werkte als leidinggevende van het Siri-team bij Apple. Nu bouwt hij een systeem voor connected devices bij Samsung, waarin spraak ook een belangrijke rol speelt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

luc juliaDe man die leiding gaf aan het Siri-team van Apple werkt nu bij Samsung. Hij bouwt een platform voor connected devices, ook wel bekend als the internet of things. Luc Julia werkt nu als vice-president bij het innovatielab van Samsung in Menlo Park. Zijn opdracht is het ontwikkelen van SAMI, Samsung Architecture for Multimodal Interactions. SAMI wordt een platform waarmee je data van allerlei aangesloten apparaten kunt verzamelen. Het gaat daarbij om draagbare technologie, zoals Fitbits en Fuelbands. Stemtechnologie zit er uiteraard ook in. Door “SAMI, how am I doing?” te vragen krijg je feedback.


Via een app krijg je te horen of je je doelen voor die dag hebt bereikt. Luc Juli demonstreerde SAMI vrijdag tijdens een conferentie in Napa, Californië. De overeenkomsten met Siri zijn meteen duidelijk: ook die dienst verzamelt data uit allerlei bronnen en presenteert het via één interface, met spraak.

SAMI bevindt zich nog in een vroeg stadium en kan gebruikt worden om allerlei persoonlijke gezondheidsdiensten te bouwen. Met een Fitbit als activiteitentracker, een weegschaal met internetverbinding en een hartslagmeter die met een app in contact staat, heb je meestal te maken met losse apps die onderling geen data uitwisselen. SAMI verzamelt de data en presenteert het in een losse app. De spraakfuncties van SAMI moeten nog wel geavanceerder worden. Zo zou SAMI op basis van meetgegevens moeten zeggen dat iemand harder moet gaan trainen of even een pauze moet nemen. Samsung werkt met zo’n 50 partners, waaronder Fitbit (zie foto), Pebble, Withings en Vital Connect.

fitbit_jeans

Met een budget van 100 miljoen dollar en een tijdspanne van drie jaar om in veelbelovende bedrijven te investeren, zou er iets moois uit kunnen ontstaan. Maar de vraag is of het platform ook voor iOS beschikbaar komt. Julia is niet de grondlegger van Siri, maar was wel 10 maanden Director Siri bij Apple, in de periode dat het team groeide van 40 naar 85 mensen. Siri kwam in die periode ook voor het eerst beschikbaar op de iPhone 4S.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2013 om 14:30
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri in iOS 11

Reacties: 14 reacties

  1. Appel betaal aub meer!!

  2. Dit meen je toch niet 🙁 Overstappen naar de ‘duivel’……

  3. Dit is toch wel de slechtste overstap die ik heb gehoord…..

  4. Siri is behoorlijk suf dus misschien maar goed dat ie weg is..

  5. @Oscar: Ieder z’n eigen mening.

  6. Aan de foto te zien, heeft de man geen stappen teller….

  7. @iMacer: Of wel, en zet hij maar drie stappen per dag

  8. TRAITOR!!!

  9. Hopen van hem, dat hij zijn werk daar wel afmaakt.

  10. Prima overstap na 4 jaar tric-traccen…

  11. Wat een kul opmerkingen weer. Welk persoon werkt tegenwoordig, in dat wereldje, tig jaren bij dezelfde werkgever? Ach als ik de brains daarvoor had wou ik met zo’n loonstrookje als dat van hem ook wel overstappen 😉

  12. ….het is mij nog altijd een raadsel hoe 1 jailbreak developer met AssistantLlove meer nuttigs met Siri kan verzinnen dan Apple in 4 jaar

  13. Origineel geplaatst door riberra
    ….het is mij nog altijd een raadsel hoe 1 jailbreak developer met AssistantLlove meer nuttigs met Siri kan verzinnen dan Apple in 4 jaar

    Apple heeft al een hele tijd niets aan Siri gedaan, behalve dan een paar talen en landen toevoegen. Ik vraag me af waarom ze nog steeds de API niet hebben opengezet; als apps zelf commando’s of een bepaald keyword kunnen claimen bij Siri, dan komen de leuke toepassingen binnen no time.

  14. Apple’s filosofie is dat Apple gebruikers heel lang ergens aan moeten wennen alvorens verandering te brengen. Siri was extreem veel uitgebreider voordat Apple het kocht dan toen het op de 4S werd geïntroduceerd.