Apps voor je persoonlijke relaties
Uit een onderzoek van een paar maanden geleden bleek dat 22 procent van de millennials zegt geen vrienden te hebben. Het gaat dan om mensen tussen de 23 en 38 jaar. Het leidde al snel tot de conclusie dat millennials de meest eenzame generatie van dit moment zijn. Omdat een groot deel van de iCulture-lezers in deze leeftijdsgroep valt, ben je misschien benieuwd wat je eraan kunt doen. Eén oplossing is om meer interesse te tonen in mensen om je heen en ook daar kunnen apps je mee helpen. Meerdere start-ups richten zich op ‘CRM voor vriendschappen’.
Bij CRM denk je meteen aan software om zakelijke klanten en contacten te beheren. Maar je kunt ook als privépersoon behoefte krijgen om je contacten wat meer te ordenen en bij te houden wie van je vrienden eens wat meer aandacht nodig heeft, omdat hij of zij in een moeilijke periode zit, net is verhuisd of te maken heeft met een ziek familielid.
Met een persoonlijke app voor je contacten kun je bijhouden welke nieuwe vrienden je hebt ontmoet en met welke je nog wel eens contact zou willen hebben. Een persoon die je zakelijk hebt ontmoet, zou bijvoorbeeld best eens interessant kunnen zijn als blijkt dat je dezelfde hobbies hebt. Apps die je daarvoor zou kunnen gebruiken zijn:
- Hippo - Contact Notes (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Makkelijk persoonlijke details onthouden en alerts instellen wanneer je weer iets met iemand wil doen.
- UpHabit: Personal CRM (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Gericht aan relaties bouwen en voorkomen dat je iemand uit het oog verliest.
- Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Blijf in contact door herinneringen in te stellen.
- Sociaal Contactjournaal (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Word socialer en maak een persoonlijke tijdlijn per contact.
- ntwrk (Gratis + IAP, iPhone, iOS 12.1+) - Bouw aan je persoonlijke relaties en word een betere vriend, mentor, collega of familielid.
- Garden: Stay in Touch (Gratis, iPhone, iOS 10.0+) - Verzorg je eigen ‘tuintje’ van persoonlijke relaties.
Wachtlijst om je vriendschappen te beheren
Er zijn ook aanbieders zonder app. Bij Monaru kun je voor $20 per maand lid worden en ga je focussen op de 15 tot 20 mensen die het belangrijkst zijn in je leven. Als je je inschrijft krijg je een 15 minuten durende chat, waarin de makers proberen te achterhalen wie jouw belangrijkste mensen zijn.
Bij sommige aanbieders loopt zakelijk en privé door elkaar. Ryze probeert je relaties met iedereen te verbeteren, voor meer zakelijk succes en een betere carrière.
Clay is nog niet eens begonnen, maar heeft wel een wachtlijst van 4.000 mensen. De dienst zoekt op basis van je agenda-afspraken naar achtergrondinformatie en moedigt je aan om na elke ontmoeting notities te maken.
De apps richten zich vooral op mensen die te druk zijn, met bijvoorbeeld werk en sociale media en daardoor niet toekomen aan contacten die ertoe doen. Veel van die diensten richten zich specifiek op millennials. Technologie zoals smartphones, apps en diensten zoals Netflix hebben een groot deel van hun vrije tijd opgeslurpt en nu schiet tech te hulp om daar iets aan te doen. Het meest eenvoudige is een herinnering dat iemand bijna jarig is, maar je kan ook gedurende het jaar een lijst maken van mogelijke cadeautjes, zodat je niet zonder ideeën zit op het moment dat het bijna zover is. Je kunt het ook gebruiken om op een rustig moment na te denken over dingen die je samen met iemand kunt doen, zodat je later wat makkelijker iets kunt plannen.
Zou jij een dergelijke app gebruiken, of gebruik je er al een?
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
- BMW's nieuwe iDrive-systeem zet een stap achteruit in CarPlay-ondersteuning (14-01)
- Apple maakt het ontdekken van nieuwe apps in de App Store makkelijker (09-01)
Reacties: 5 reacties