Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
watchOS 11 Beta V2

Eerste beta van watchOS 11.1 nu te testen op de Apple Watch

De nieuwste beta van watchOS 11.1 is vrijgegeven voor testers. De komende weken gaat Apple verder met het testen van deze aankomende update.

watchOS 11 is nog maar net verschenen, of Apple gaat alweer verder met het testen van de volgende update. In watchOS 11.1 verwachten we dat de puntjes op de i worden gezet en dat er nog een paar kleine functies worden toegevoegd. Ook is het goed mogelijk dat Apple nog wat bugs gladstrijkt, die vlak na de release van watchOS 11 boven water zijn gekomen. Wat heeft watchOS 11.1 te bieden? Dat weten we hopelijk snel, want de eerste beta van watchOS 11.1 is nu te downloaden. In dit artikel houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwste watchOS 11.1 Beta

watchOS 11.1 Beta 1

17 september 2024 – De eerste beta van watchOS 11.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars. Zodra we iets nieuws hebben ontdekt melden we dat hier.

watchOS 11 Beta V2

watchOS 11.1 beta downloaden voor ontwikkelaars en testers

Ontwikkelaars kunnen de beta nu installeren via iPhone. Je hebt geen betaprofiel nodig om beta’s voor de iPhone en Apple Watch te installeren. In plaats zet je een schakelaar om in de instellingen om beta’s te installeren. Dit doe je voor de iPhone via Instellingen > Algemeen > Software-updateen voor de Apple Watch in de Watcha-app via Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

De publieke beta van watchOS 11.1 komt later beschikbaar. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt. De nieuwste publieke volgt altijd een aantal dagen na de nieuwste ontwikkelaarsbeta en zijn identiek aan elkaar.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 11.1 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 11.1-beta’s. watchOS 11.1 wordt najaar 2024 voor iedereen met een geschikte Apple Watch uitgebracht.

  • watchOS 11.1 Beta 1: 17 juni september 2024 (verschenen; buildnummer 22R5545g)
  • watchOS 11.1 definitief: oktober 2024 (verwacht)

Over watchOS 11.1

watchOS 11.1 wordt de eerste aanvullende update van watchOS 11. In watchOS 11 zitten al veel nieuwe functies, zoals sterk verbeterde widgets (met Live Activiteiten!), een rustdag voor je Activiteit-ringen, bewegingsdoelen per dag aanpassen, de trainingsbelasting laten berekenen, zelf meldingstonen en ringtones kiezen en nog veel meer. De meeste beloofde functies van watchOS 11 zijn uitgebracht, dus we verwachten dat watchOS 11.1 geen spectaculaire vernieuwingen bevat. Maar je weet het nooit!

Wil je meer weten wat de beste functies van watchOS 11 zijn, lees dan ons overzicht.

Bekijk ook

Round-up: Onze 18 favoriete nieuwe functies van watchOS 11 (en nog meer ontdekkingen)

Welke nieuwe functies in watchOS 11 moet je echt kennen? Wat zijn onze favoriete verbeteringen van watchOS 11? Wij hebben ze voor je op een rij gezet, plus nog een aantal interessante ontdekkingen.

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS 18 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

watchOS 11

watchOS 11 is de aankomende Apple Watch-update van 2024, die in het najaar voor iedereen verschijnt. In watchOS 11 voegt Apple een aantal nieuwe apps toe (Vitals en Vertaal), wordt de slimme stapel met widgets uitgebreid en kun je eindelijk een rustdag voor je Apple Watch-ringen instellen. De geschikte toestellen van watchOS 11 zijn de Apple Watch Series 6 en nieuwer en de releasedatum van watchOS 11 staat gepland voor september. Lees ook ons artikel over de beste functies van watchOS 11.

watchOS 11

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.