watchOS 11 Beta V2

De tweede beta van watchOS 11 is nu te downloaden

Het testen van de nieuwe functies gaat verder: ontwikkelaars kunnen nu aan de slag met de nieuwste beta van watchOS 11! Daarin kun je al diverse verbeteringen proberen, voordat de definitieve versie in het najaar van 2024 verschijnt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de beta van watchOS 11.

Alles over de watchOS 11 beta’s

De eerste betaronde van watchOS 11 is begonnen. Zodra de rook van de WWDC-keynote is opgetrokken is het tijd voor ontwikkelaars om aan de slag te gaan. Zij kunnen nu alvast de nieuwe functies testen in de betaversie van watchOS 11. De beta is in eerste instantie bedoeld om ontwikkelaars de kans te geven de nieuwe functies alvast te testen in hun apps, maar ook om te zorgen dat nog resterende bugs aan het licht komen. De komende maanden houden we je in dit artikel op de hoogte van alles wat er rond de beta van watchOS 11 te vertellen valt.

Nieuwste watchOS 11 Beta

watchOS 11 Beta 2

24 juni 2024 – De tweede beta van watchOS 11 is nu te downloaden voor ontwikkelaars. Het is nog een lange weg te gaan voordat de officiële release plaatsvindt, dus pas op met installeren. Je kunt watchOS namelijk niet downgraden als je spijt krijgt.

Lees ook over de beste watchOS 11 functies, zodat je je alvast mentaal kunt voorbereiden op de vernieuwingen. Check ook de nieuwe sportfuncties in watchOS 11!

Bekijk ook

Round-up: Onze 12 favoriete nieuwe functies van watchOS 11 (en nog meer ontdekkingen)

Welke nieuwe functies in watchOS 11 moet je echt kennen? Wat zijn onze favoriete verbeteringen van watchOS 11? Wij hebben ze voor je op een rij gezet, plus nog een aantal interessante ontdekkingen.

watchOS 11 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta nu installeren via de iPhone, die daarvoor ook bijgewerkt moet zijn naar de iOS 18 beta. Je hebt geen betaprofiel meer nodig om beta’s voor de iPhone en Apple Watch te installeren. In plaats zet je een schakelaar om in de instellingen om beta’s te installeren. Dit doe je voor de iPhone via Instellingen > Algemeen > Software-update en voor de Apple Watch in de Watcha-app via Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

De publieke beta van watchOS 11 wordt in juli verwacht. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt. De nieuwste publieke volgt altijd een aantal dagen na de nieuwste ontwikkelaarsbeta en zijn identiek aan elkaar.

Bekijk ook

Vanaf deze zomer: zo bereid je je voor op de publieke beta van iOS 18 en meer

Ben je van plan om deze zomer de publieke beta's te installeren van iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je nu alvast aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 11 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 11-beta’s. watchOS 11 wordt in september 2024 voor iedereen met een geschikte Apple Watch uitgebracht.

  • watchOS 11 Beta 2: 24 juni 2024 (verschenen; buildnummer volgt)
  • watchOS 11 Beta 1: 10 juni 2024 (verschenen; buildnummer 22R5284o)
  • watchOS 11 definitief: september 2024 (verwacht)

Over watchOS 11

watchOS 11 is de nieuwste update voor de Apple Watch. watchOS 11 brengt diverse verbeteringen, die tijdens de WWDC zijn onthuld. Apple kondigde de update aan tijdens de keynote op maandag 10 juni.

De definitieve versie volgt in het najaar, samen met de andere software-updates. Wil je meer weten wat er nieuw is in watchOS 11 en wat de nieuwste functies zijn, lees dan ons overzicht.

Bekijk ook

watchOS 11 onthuld: de grote update voor de Apple Watch komt eraan (en dit zit erin)

watchOS 11 is de elfde grote software-update voor de Apple Watch en is nu officieel door Apple uit de doeken gedaan. Wat is er allemaal nieuw in watchOS 11, welke nieuwe functies komen er en welke modellen zijn geschikt? Je leest alles over de update op deze pagina!

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

iOS beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Gaat de batterij door de iOS 18 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.