Uitgelicht
Updates →📱iOS 18, 💻 macOS Sequoia en meer - nu beschikbaar
Toon of verberg de lijst met posts
watchOS 11 verdwenen wijzerplaten

Deze 5 wijzerplaten zijn verwijderd in watchOS 11

In watchOS 11 voegt Apple niet alleen maar functies toe, want er zijn er ook een paar verdwenen. Wijzerplaten, om precies te zijn. In totaal heeft Apple vijf wijzerplaten verwijderd, waarvan er slechts eentje een alternatief kreeg. Gelukkig zijn er wel twee nieuwe wijzerplaten bij gekomen in watchOS 11.

Nu watchOS 11 door veel meer mensen geïnstalleerd is, doen meer mensen kleine ontdekkingen. Maar dat zijn lang niet altijd positieve ontdekkingen. Want nu blijkt namelijk dat Apple meerdere wijzerplaten verwijderd heeft. Mocht je dus net geupdatet zijn naar watchOS 11 en jouw favoriete wijzerplaat is er ineens niet meer, dan weet je nu waardoor dat komt. Dit zijn de wijzerplaten die verwijderd zijn.

Verwijderde wijzerplaten watchOS 11

De verwijderde wijzerplaten van watchOS 11 zijn voornamelijk afkomstig van oudere watchOS-versies. In totaal gaat het om deze vijf wijzerplaten die niet meer beschikbaar zijn:

  • Chronograaf
  • Verkenner (alleen op Cellular-modellen; vanaf watchOS 4)
  • Cijfers (vanaf watchOS 3)
  • Portretten (vanaf watchOS 8)
  • Siri (vanaf watchOS 4)
watchOS 11 verdwenen wijzerplaten
Van links naar rechts, van boven naar onder: Chronograaf, Verkenner, Cijfers, Portretten, Siri

De Chronograaf-wijzerplaat had de look van een klassieke analoge stopwatch en had dan ook standaard een ingebouwde stopwatch-complicatie die je niet kon vervangen. Later voegde Apple nog de Chronograaf Pro-wijzerplaat toe, die in watchOS 11 nog wel aanwezig is.

De Verkenner wijzerplaat was exclusief voor de GPS + Cellular-modellen en was een analoge wijzerplaat met rode wijzers, inclusief indicatie voor het mobiele bereik bij gebruik van de Cellular-functie.

Cijfers, die Apple toegevoegd heeft in watchOS 3, was een analoge wijzerplaat, waarbij het huidige uur met een groot cijfer in een bepaalde kleur weergegeven werd. Je kon er ook nog meerdere complicaties op kwijt.

Dat de Siri-wijzerplaat verdwenen is, was eerder al bekend. Met deze wijzerplaat kreeg je gedurende de dag suggesties van Siri om bepaalde apps te gebruiken, in scrollbare kaarten op de wijzerplaat. Deze functie is enigszins overgenomen door de slimme stapel met widgets van watchOS.

Bekijk ook

Siri-wijzerplaat op de Apple Watch gaat verdwijnen, maar lang niet op alle modellen

Op de Apple Watch heeft Siri een eigen wijzerplaat. Deze vind je alleen in watchOS 4 tot en met watchOS 10, want in nieuwere software-updates is deze Siri-wijzerplaat niet meer aanwezig. Hoe werkt de Siri-wijzerplaat op de Apple Watch en hoe kun je deze aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren? Dat lees je hier!

De laatste wijzerplaat die Apple verwijderd heeft, is de Portretten-wijzerplaat. Dit is tegelijkertijd ook de meest recente wijzerplaat, want deze is toegevoegd in watchOS 8. Maar in tegenstelling tot de andere, heeft Apple hier wel een goed alternatief voor. De vernieuwde Foto’s-wijzerplaat biedt dezelfde functies en aanpassingsmogelijkheden. Een ander verschil is dat Portetten-wijzerplaten die je al in je verzameling had, behouden blijven nadat je geupdatet bent naar watchOS 11. Je kunt de wijzerplaat echter niet meer aanpassen. Wil je dat wel, dan moet je in de bewerkingsmodus op Werk bij tikken, waarna hij overgezet wordt naar een vernieuwde Foto’s-wijzerplaat.

Nieuwe wijzerplaten in watchOS 11

Naast de vernieuwde Foto’s-wijzerplaat, heeft Apple nog twee nieuwe wijzerplaten toegevoegd in watchOS 11: Flux en Reflecties. Flux toont grote gekleurde getallen om de tijd aan te duiden, waarbij het scherm van onder naar boven gevuld wordt met kleur. Met elke seconde die verstrijkt, komt er meer kleur in beeld. De Reflecties-wijzerplaat heeft gesimuleerde glinsteringen van metaal, waardoor de Apple Watch meer op een sierraad lijkt. De glinsteringen draaien mee met de bewegingen van je pols. Deze nieuwe wijzerplaten vind je niet alleen op de Apple Watch Series 10, maar ook op alle andere modellen met watchOS 11.

Bekijk ook

Apple Watch Series 10 krijgt nieuwe wijzerplaten: dit zijn ze!

De Apple Watch Series 10 heeft 'het grootste display ooit' voor een Apple Watch. Het scherm is zelfs groter dan de Ultra. Dat schept natuurlijk nieuwe mogelijkheden voor wijzerplaten. Deze zijn speciaal gemaakt voor de Series 10 (maar zijn ook op de Series 9 en Ultra te gebruiken).

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.