House of the Dragon

Weekend kijktips: House of the Dragon, Federer en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Er zijn deze week geen nieuwe films en series op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Clipped

De ondergang van Donald Sterling, eigenaar van de Los Angeles Clippers, te midden van het streven van het team om een kampioenschap te winnen onder coach Doc Rivers.

Cult Massacre: One Day in Jonestown

Bij het verkennen van een idealistische religieuze beweging onder leiding van Jim Jones, ontaardde de utopische gemeenschap in Guyana in een massaslachtoffer waarbij 918 doden vielen. Verteld door overlevenden, dompelt het zich onder in de laatste uren voorafgaand aan dit donkere hoofdstuk.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Outlander (seizoen 7)

Een getrouwde militaire verpleegster wordt in 1945 op mysterieuze wijze teruggestuurd naar 1743, ten tijde van de Schotse opstand tegen de Britten. Uit noodzaak trouwt ze met een veroordeelde Highlander en wordt ze verscheurd door de liefde. In seizoen 7 zien we hoe Jamie en Claire geconfronteerd worden met de gewelddadige strijd van de Amerikaanse revolutie. Hun land verandert en zij worden gedwongen mee te veranderen. Ze moeten onmogelijke beslissingen nemen, die grote gevolgen hebben voor hun familie.

Trigger Warning (2024)

Special Forces-commando Parker ontdekt een gevaarlijke samenzwering, wanneer ze terugkeert naar haar thuisstad op zoek naar antwoorden over de dood van haar geliefde vader. Terwijl ze zijn dood onderzoekt, komt ze in aanraking met een gewelddadige bende. Al snel realiseert ze zich dat ze er alles aan moet doen om het verleden recht te zetten. Met in de hoofdrollen Jessica alba en Gabriel Basso.

Clanes

Een nieuwe advocate vestigt zich in het stadje Cambados. Haar naam is Ana (Clara Lago) en haar aanwezigheid blijft bij niemand onopgemerkt, ook niet bij Daniel (Tamar Novas), zoon van een belangrijke drugshandelaar en zichtbaar hoofd van de “Padín-clan” terwijl de vader in de gevangenis zit. Ana, met uitgebreide ervaring in een van de beste advocatenkantoren in Madrid, heeft besloten om in Cambados helemaal opnieuw te beginnen met de bedoeling om rekeningen te vereffenen met haar verleden.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Federer: Twelve Final Days (2024)

In deze film, die oorspronkelijk was bedoeld voor privégebruik, is het laatste hoofdstuk vastgelegd van de legendarische tenniscarrière van Roger Federer. Roger, zijn familie en zijn drie belangrijkste rivalen Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray spelen hierin de hoofdrol. Voor fans van tennis in het algemeen of Roger Federer in het bijzonder.

Beautiful Wedding (2024)

Het vervolg op Beautiful Disaster uit 2023. Na een gekke nacht in Vegas worden Abby en Travis wakker als pas getrouwd stel. Met de menigte op hun hielen vluchten ze naar Mexico voor een wilde, rare huwelijksreis – maar staat hen nóg een ramp te wachten? Met in de hoofdrollen bad boy Travis (Dylan Sprouse) en de brave Abby (Victoria Gardner).

Saw X (2023)

John reist naar Mexico om een riskante medische procedure te ondergaan in de hoop dat het zijn kanker zal genezen. Al snel ontdekt hij dat de hele operatie oplichterij is. Hij besluit de oplichters een lesje te leren. Eerder al te zien bij Pathé Thuis, nu ook voor alle kijkers van Amazon Prime Video.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

House of the Dragon (seizoen 2)

Na twee jaar wachten keert House of the Dragon terug. De populaire Game of Thrones spin-off gaat verder waar we aan het einde van seizoen 1 gebleven waren. House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen. De Westeros staan aan de rand van een bloederige burgeroorlog. Koning Aegon en koningin Rhaenyra zijn er allebei van overtuigd dat ze recht hebben op de Iron Throne. Dit tweede seizoen is volgens critici nóg beter dan het eerste.

Wheeler Dealers: World Tour

Als je even geen zin hebt om voetbal te kijken, is dit misschien iets. De cast van Wheeler Dealers maakt zich op voor een wereldwijde trip. Ze gaan schitterende auto’s repareren en testen op bestemmingen in Frankrijk, Italië, Duitsland, de VS en Australië. Denk aan een Lamborghini, Mini en BMW en een Polski Fiat 126. Op zoek naar de meest fascinerende auto’s om te repareren!



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Ray Donovan (seizoen 7)

De ‘rich and famous’ van LA bellen Ray Donovan altijd om hen uit de penarie te helpen, maar de problemen veroorzaakt door zijn eigen familie kan hij niet oplossen.

Gangs of London (seizoen 1)

Het huidige Londen, een van ‘s werelds meest dynamische en multiculturele steden, wordt verscheurd door de turbulente machtsstrijd tussen internationale bendes en het plotselinge machtsvacuüm dat ontstaat wanneer het hoofd van de meest machtige misdaadfamilie wordt vermoord. 20 jaar lang was Finn Wallace de machtigste crimineel in Londen en elk jaar stroomden er miljarden ponden door zijn organisatie. Maar nu is hij dood – en niemand weet wie dit op zijn geweten heeft. Met overal rivalen, is het aan de impulsieve Sean Wallace, met de hulp van de familie Dumani onder leiding van Ed Dumani, om de plaats van zijn vader in te nemen.

Tip: Seizoen 1 en 2 zijn ook bij Amazon Prime Video te zien.

Das Boot (seizoen 3)

Najaar 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s, zal vanuit La Rochelle weldra vertrekken voor zijn eerste missie. De kapitein, Klaus Hoffmann, is de zoon van een legendarische duikbootcommandant. Simone Strasser gaat als vertaalster voor de Duitsers werken, haar broer dient op de U-612. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de 40-koppige bemanning.

Brittannia

In het jaar 43 valt het Romeinse leger, geleidt door generaal Aulus Plautius, Britannia aan. Plautius is vastbesloten om te slagen waar Julius Caesar faalde en wil het Keltische hart van Britannia vermorzelen.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Les Misérables

1815. Het door oorlog verscheurde Frankrijk is verslagen bij de Slag om Waterloo. Voor Jean Valjean is na 19 jaar het einde van zijn gevangenisstraf in Toulon in zicht. Deze BBC-serie is ook te zien bij HBO Max.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Abigail (2024)

Nadat een groep potentiële criminelen de 12-jarige ballerinadochter van een machtige figuur uit de onderwereld heeft ontvoerd, denken ze dat ze alleen maar het meisje een tijdje gevangen hoeven te houden om het losgeld van $50 miljoen te innen. In een afgelegen landhuis beginnen de ontvoerders één voor één te slinken, en ontdekken ze, tot hun toenemende afgrijzen, dat ze opgesloten zitten en dat het meisje niet zo schattig en onschuldig is als je op het eerste gezicht zou denken…

De Terugreis (2024)

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Monkey Man (2024)

Dev Patel, bekend van Lion en Slumdog Millionaire, speelt de hoofdrol in de nieuwe film Monkey Man én is de regisseur. De film vertelt het verhaal van Kid, die in fight clubs vecht om geld bij elkaar te sprokkelen. Met dit geld wil hij wraak nemen op de rijke elite van de stad.

Baghead (2023)

Na de dood van haar vervreemde vader ontdekt Iris dat ze een vervallen, eeuwenoude pub heeft geërfd. Ze reist naar Berlijn om het lichaam van haar vader te identificeren en ontmoet de advocaat om de nalatenschap te bespreken. Ze weet niet dat wanneer de akte is ondertekend, ze onlosmakelijk verbonden zal raken met een 400 jaar oud monster dat in de kelder van de pub leeft: Baghead – een vorm veranderend wezen dat in de dood kan veranderen. Spannend!

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.