Women in Blue

Weekend kijktips: Women in Blue, Knuckles, Batman en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Women in Blue (Las Azules)

Apple TV+ introduceert een nieuwe Mexicaanse dramaserie, Women in Blue, gebaseerd op ware gebeurtenissen. De serie draait om de oprichting van de eerste vrouwelijke politiedienst in Mexico in 1971. We volgen vier vrouwen die deel uitmaken van de geheime onderzoekseenheid om een seriemoordenaar te ontmaskeren. Daarbij trotseren ze de conservatieve normen uit die tijd. Women in Blue laat goed zien hoe Apple met niet-Engelstalige series een breder internationaal publiek wil bereiken. De productie kreeg lovende recensies en heeft op het moment van schrijven een 100% score op Rotten Tomatoes.

Bekijken: Women in Blue op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Gigantosaurus (seizoen 3)

Vier prehistorische vriendjes beleven tal van avonturen en proberen een mysterie over een groot, woest wezen te ontrafelen. Gebaseerd op het boek van Jonny Duddle.

Eureka! (2024)

“Eureka!” volgt de avonturen van een jonge uitvindster die leeft in een prehistorische fantasy-wereld. Ze is een groot denker die haar tijd ver vooruit is.

Kingdom of the Planet of the Apes

Vele jaren na de heerschappij van Caesar gaat een jonge aap op een reis waarbij hij alles wat hem over het verleden is geleerd in twijfel trekt en keuzes maakt die de toekomst voor mens en aap zullen bepalen. Was eerder al te zien bij Pathé Thuis.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films
🍿 HBO Max: vanaf slechts €5,99 per maand


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

A Good Girl’s Guide to Murder (seizoen 1)

Vijf jaar na de moord op een zeventienjarig meisje in een slaperig Engels stadje wordt nog steeds gedacht dat haar vriendje Sal de dader is. Maar daar twijfelt student Pip aan. Voor een schoolopdracht gaat ze zich buigen over deze moordzaak in haar thuisstad, samen met de broer van Sal. Want als Sal het niet gedaan heeft, loopt de moordenaar dus nog vrij rond… De serie bestaat uit zes delen.

The Piper (2023)

Een jonge componiste krijgt de kans van haar leven wanneer ze het concert van haar overleden mentor mag afmaken. Al snel ontdekt ze dat het uitvoeren van de muziek dodelijke gevolgen met zich meebrengt. Een bloedstollende horrorfilm!

Unsolved Mysteries (seizoen 4)

Deze spannende revival van de bekende documentaireserie gaat over waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen. Wat kun je in dit vierde seizoen verwachten? Een mysterieus wezen boven Chicago, een vrouw die in een maisveld gevonden werd, maar niet geïdentificeerd kon worden en het bijzondere verhaal van Jack de Ripper.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Watchers

Mina, een 28-jarige kunstenares, raakt verdwaald in een uitgestrekt en ongerept bos in het westen van Ierland. Als Mina ergens onderdak vindt, komt ze onverwachts vast te zitten met drie anderen die elke nacht door mysterieuze wezens bekeken en gevolgd worden. Je ziet ze niet, maar zij zien alles. Een film met M. Night Shyamalan, bekend van The Sixth Sense en Split. De bekende filmregisseur kroop deze keer in de rol van producent, terwijl zijn dochter de regie voerde.

Batman: Caped Crusader (seizoen 1)

Gevormd door tragedie wordt Bruce Wayne zowel meer als minder menselijk: de Batman. Tegen een overweldigende overmacht in voert hij elke nacht in zijn eentje zijn strijd tegen misdaad. Na Batman: The Animated Series is maker Bruce Timm terug met deze nieuwe animatieserie.

The Handmaid’s Tale (1990)

Voordat de bekende serie er was, is deze film al eens gemaakt. Een religieuze sekte heerst over de staat Gilead. Een mysterieus onvruchtbaarheidvirus gaat rond en het menselijk ras staat op uitsterven. Echter de autoriteiten zijn van mening dat de alom heersende onvruchtbaarheid bij de vrouwen het resultaat is van zondig gedrag. Zij die nog wel kinderen kunnen krijgen worden als staatseigendom gezien en ter beschikking gesteld van de machthebbers om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen.

1982: La Gesta (2022)

Een documentaire voor iedereen die is geïnteresseerd in Argentinië. Als eerbetoon aan de gevallenen en de veteranen van de Malvinas-oorlog in 1982. Het conflict markeerde de levens van miljoenen Argentijnen, die in deze documentaire vertellen over hun ervaringen vanaf de dagen vóór 2 april 1982 tot de naoorlogse periode.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

One Flew over the Cuckoo’s Nest (1975)

Om aan het zware werk in de gevangenis te ontkomen, doet de charismatische kruimeldief Randal McMurphy zich voor als psychiatrisch patiënt. In de inrichting zet hij de boel op stelten. Tot ongenoegen van hoofdzuster Ratched. Hooggewaardeerde film met Jack Nicholson.

Cake Boss (seizoen 16)

Buddy Valastro en zijn team zijn terug met de mooiste creaties. Ze bewijzen dat de familie die samen bakt, samen blijft, ongeacht de situatie. Realityshow met taartkunstenaar Buddy Valastro.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma\’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio\’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Migration (2023)

Vorig jaar verscheen de nieuwe animatiefilm van filmstudio Illumination met de naam Migration (in het Nederlands Vogelvlucht). Deze leuke film is geschikt voor films van Minions en Despicable Me.

Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica. Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Mr Bigstuff (seizoen 1)

Het leven van twee vervreemde broers – Glen, een nerveuze perfectionist die het ideaal van de voorsteden nastreeft, en Lee, een alfamannetje dat vlucht voor een verleden dat hem al snel inhaalt – ontrafelt zich wanneer zij noodgedwongen samenkomen. Deze Britse comedyserie heeft in de hoofdrol Danny Dyer (Lee). Hij staat op een dag op de stoep van zijn broer Glen, met in zijn handen een koektrommel gevuld met hun vaders as.

Knuckles (seizoen 1)

Voor fans van Sonic the Hedgehog is zaterdag 3 augustus dé dag! Dan verschijnt namelijk het complete eerste seizoen van de spin-off Knuckles. Sonic, met de stem van Idris Elba, neemt Wade onder zijn hoede en leert hem wat het betekent om een Echidna-strijder te zijn.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Moonlight (2016)

Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit. Ook te zien bij SkyShowtime, Prime Video en Netflix.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Mothers’ Instinct

Anne Hathaway en Jessica Chastain spelen samen in deze dramatische thriller, die zich afspeelt in de jaren zestig. De buurvrouwen Alice en Celine hebben het prima voor elkaar, met perfecte kinderen, ideale echtgenoten en prachtige huizen. Maar dan vindt er een tragisch ongeluk plaats en worden hun levens helemaal overhoop gehaald. Direct naar de film.

Knox Goes Away (2023)

Wanneer bij huurmoordenaar John een vorm van dementie wordt vastgesteld, besluit hij zijn laatste dagen te gebruiken om het leven van zijn zoon te redden. Terwijl de ziekte snel vordert, moet hij uit handen van de autoriteiten blijven. In Knox Goes Away zien we Michael Keaton terug als huurmoordenaar John Knox.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.