Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Twisters movie

Weekend kijktips: Rutte, Twisters, Inside Out 2 en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Slow Horses (seizoen 4)

De eerste aflevering van seizoen 4 van Slow Horses is nu te bekijken op Apple TV+. De spionageserie met Gary Oldman begon in april 2022 en heeft in rap tempo nieuwe seizoenen uitgebracht. De populariteit is sindsdien flink gestegen, waardoor Slow Horses is uitgegroeid tot een van de meest bekeken series op Apple’s streamingdienst.

Seizoen 4 is gebaseerd op het vierde boek van Mick Herron, genaamd ‘Spook Street’. Dit gaat verder waar seizoen 3 ophield. De bende is verwikkeld in een nieuwe samenzwering, waarbij een winkelcentrum wordt aangevallen door een zelfmoordterrorist. River’s vader, David (Jonathan Pryce), speelt ook een grotere rol in het verhaal naarmate zijn dementie erger wordt.

Elke woensdag kun je een nieuwe aflevering verwachten op Apple TV+. Als je tot 9 oktober wacht kun je alle afleveringen achter elkaar kijken. In de tussentijd kun je naar de eerdere drie seizoenen kijken, die uit 18 afleveringen bestaan. En er komt nog meer, want de opnames van het vijfde seizoen zijn al afgerond.

Bekijken: Slow Horses op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

The Help

De bestseller The Help (Nederlandse titel: Een Keukenmeidenroman) komt naar Disney+ in een tijdloos verhaal over het vermogen om verandering tot stand te brengen.

LEGO Pixar: BrickToons (seizoen 1)

LEGO Pixar: BrickToons is een fantasierijke en kleurrijke serie die iconische Pixar-karakters tot leven brengt in de vorm van LEGO. De serie volgt geliefde personages zoals Woody, Buzz Lightyear, en Nemo op grappige, speelse avonturen in een geheel nieuwe LEGO-wereld. Elke aflevering zit boordevol humor, spannende momenten, en herkenbare scènes die op een frisse manier opnieuw worden opgebouwd met LEGO-steentjes. BrickToons combineert de magie van Pixar en de creativiteit van LEGO, waardoor zowel jong als oud worden meegenomen op een nostalgische en vermakelijke reis vol bouwplezier en filmische herinneringen.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films
🍿 HBO Max: vanaf slechts €5,99 per maand


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Invasie (2023)

Eerder al te zien bij Pathé Thuis en nu ook voor kijkers van Netflix. Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok. Een Nederlandse actiefilm van de makers van Mocro Maffia en Het Gouden Uur.

The Perfect Couple (seizoen 1)

Nicole Kidman heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe serie The Perfect Couple, die op donderdag 5 september op Netflix arriveert. De spannende serie laat je raden naar de dader van een moord. Amelia Sacks staat namelijk op het punt om te trouwen, maar dan wordt er ineens een lijk gevonden. Iedere gast is verdacht.

Apollo 13: Survival

Met originele beelden en interviews wordt in deze documentaire het spannende verhaal over Apollo 13 verteld en het gevecht om de astronauten veilig thuis te brengen.

Rebel Ridge

Een ex-marinier gaat de strijd aan met de corruptie in een kleine plaats als de politie onterecht het geld inpikt dat hij nodig heeft voor de borgtocht van zijn neef.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Marsh King’s Daughter (2023)

In The Marsh King’s Daughter volgen we Helena. Zij groeit op in de moerassen van Michigan, want haar vader heeft haar moeder ontvoerd. Uiteindelijk weten ze te weg te komen en verdwijnt haar vader achter slot en grendel. Maar twintig jaar later ontsnapt hij uit de gevangenis en heeft hij het gemunt op Helena’s dochtertje… Deze film is gebaseerd op de bestseller van Karen Dionne en is te zien vanaf vrijdag 6 september.

Raven’s Hollow

Edgar Allan Poe en vier andere cadetten worden tijdens een trainingsoefening in de staat New York door een gruwelijke ontdekking naar een vergeten gemeenschap getrokken.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Red Eye (seizoen 1)

De Londense politieagent DC Hana Li begeleidt dr. Matthew Nolan terug naar Peking, waar hij wordt beschuldigd van een misdrijf. Aan boord van vlucht 357 raakt ze echter verwikkeld in een samenzwering en een groeiend aantal moorden.

Video



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma\’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio\’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Douglas is Cancelled (seizoen 1)

De carrière van de gerespecteerde nieuwspresentator Douglas komt in gevaar nadat hij een onverstandige grap maakt. Met haar 2 miljoen volgers op sociale media zou de technisch onderlegde co-presentator Madeline Douglas een reddingslijn kunnen geven door ter verdediging van hem te posten… maar zal ze dat ook doen?


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Rutte (2024)

Rutte is een spraakmakende 2-delige Videoland-serie die een unieke kijk biedt op het leven en de carrière van Mark Rutte, de langstzittende minister-president van Nederland. De serie combineert drama en politieke intriges met persoonlijke momenten, waarbij zowel Ruttes politieke successen als de uitdagingen achter de schermen worden belicht.

Met scherpe dialogen neemt Rutte de kijker mee in de dynamiek van het Haagse politieke landschap, waarin strategische beslissingen, conflicten en persoonlijke offers centraal staan. De serie geeft een boeiende en meeslepende blik op de man achter de politicus en de complexe wereld van de Nederlandse politiek, waarbij ook bekenden zoals Rita Verdonk en Caroline van de Plas aan het woord komen.

Kameleon (seizoen 1)

Bij onze zuiderburen was de serie Kameleon al een hit. Nu wij nog. Vier jeugdvrienden proberen te ontsnappen uit de wijk in Antwerpen waar ze zijn opgegroeid. Een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren kiezen voor de ‘get rich fast’-optie van drugscriminaliteit. Daaraan ontsnappen blijkt niet zo gemakkelijk te zijn.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Inside Out 2 (2024)

Plezier, Verdriet, Angst en Afkeer zijn de emoties die de tiener Riley het meest bezighouden. Maar dan moeten ze ineens ruimte maken voor iets heel onverwachts: de puberteit. Dit brengt weer heel nieuwe emoties teweeg. De emoties komen opnieuw tot leven in dit vervolg op Inside Out (2015), dat eerder al in de bioscoop te zien was en nu te huur is bij Pathé Thuis.

The Bikeriders (2023)

The Bikeriders moet je alleen al vanwege de grandioze cast kijken: de hoofdrollen zijn voor Austin Butler, Tom Hardy en Jodie Comer. Kathy, een wilskrachtig lid van de Vandals en getrouwd met een wilde, roekeloze motorrijder genaamd Benny, vertelt over de evolutie van de Vandals in de loop van een decennium, beginnend als een lokale club van buitenstaanders verenigd door goede tijden, rommelende motoren en respect voor hun sterke, vaste leider Johnny. Naarmate het leven bij de Vandals gevaarlijker wordt en de club een sinistere bende dreigt te worden, worden Kathy, Benny en Johnny gedwongen keuzes te maken over hun loyaliteit aan de club en aan elkaar.

Twisters (2024)

Naarmate het stormseizoen intensiever wordt, botsen de paden van voormalig stormjager Kate Carter en roekeloze superster Tyler Owens op sociale media wanneer angstaanjagende verschijnselen worden ontketend die nog nooit eerder zijn gezien. Het paar en hun concurrerende teams bevinden zich op het pad van meerdere stormsystemen die samenkomen boven het centrum van Oklahoma in het gevecht van hun leven.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.