De afgelopen tijd zet WhatsApp behoorlijk wat vaart achter de ontwikkeling van nieuwe functies. Zo kun je WhatsApp-berichten bewerken, kun je je WhatsApp chats vergrendelen, kun je in WhatsApp favorieten instellen en is er nog altijd een beta van WhatsApp op iPad (die hopelijk over niet al te lange tijd eindelijk voor iedereen beschikbaar komt). Het zijn vooral veelgevraagde functies waar aan gewerkt wordt, hoewel een Apple Watch-versie nog steeds in geen velden of wegen te bekennen is. Een andere functie waar al lang aan gewerkt wordt, is het aanmaken van een gebruikersnaam in WhatsApp. Dat heeft een aantal voordelen voor het gebruik van de chatapp.
Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 25 mei 2023:
‘WhatsApp gebruikersnaam komt eraan: meer privacy’
WABetaInfo ontdekte het bestaan van deze functie, die verborgen is in de nieuwste Android-beta. Dit soort functies komen altijd op alle platformen waar WhatsApp op werkt beschikbaar, dus we verwachten dat dit ook naar de iPhone komt. In de instellingen van WhatsApp kun je in de beta een uniek gebruikersnaam kiezen. Door een eigen gebruikersnaam in te stellen, heb je als WhatsApp-gebruiker de mogelijkheid om te kunnen chatten zonder dat je je telefoonnummer hoeft prijs te geven. Je wilt immers niet met iedereen meteen je telefoonnummer delen, omdat diegene je daarmee ook gewoon kan bellen, sms-berichten kan sturen en meer. Door alleen een WhatsApp-gebruikersnaam te geven, kan diegene je alleen via WhatsApp bereiken.
WABetaInfo geeft toe dat nog niet alle details van de nieuwe functie duidelijk zijn, omdat het op dit moment nog verborgen is en dus nog niet werkt. Mogelijk zijn er dus nog wel beperkingen. Ook is niet duidelijk hoe lang de gebruikersnaam mag zijn en of er nog andere voorwaarden aan zitten. Het zou in ieder geval mogelijk kunnen zijn om je telefoonnummer hiermee te verbergen. Gesprekken die gevoerd worden door een gebruikersnaam met elkaar uit te wisselen, zouden in ieder geval wel dezelfde end-to-end-encryptie krijgen als andere gesprekken via een telefoonnummer.
Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe WhatsApp-functie beschikbaar komt. Omdat de functie pas net ontdekt is in een vroege beta van de Android-variant, kan het nog wel een tijdje duren. In Telegram is het al veel langer mogelijk om een eigen gebruikersnaam te kiezen. In iMessage kun je naast je telefoonnummer ook chatten via je e-mailadres. Lees ook ons artikel over de manieren om je privacy in WhatsApp te verbeteren.
- 2024 - 22 oktober: WhatsApp heeft de gebruikersnamen aangekondigd.
- 2024 - 20 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over aankomende gebruikersnaamfunctie.
- 2024 - 20 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over aankomende gebruikersnaamfunctie.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
- Apple werkt samen met luchtvaartmaatschappijen voor nieuwe Zoek mijn-functie (11-11)
WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.
- Alles over WhatsApp op de iPhone
- Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht
- Zo gebruik je WhatsApp op de desktop
- Zo gebruik je WhatsApp op de iPad
- WhatsApp-account beveiligen met tweestaps
- WhatsApp chats archiveren, wissen of verwijderen
- WhatsApp gesprekken overzetten
- WhatsApp-chats exporteren
- Ongewenste personen blokkeren in WhatsApp
- Werkt WhatsApp nog op mijn (oudere) iPhone?
- WhatsApp beveiligen op 4 manieren
Reacties: 12 reacties