Brian Acton steekt 50 miljoen in Signal
Als je veilig wilt communiceren met anderen, dan is Signal de app die je moet hebben. Het was een van de eerste berichtendiensten die end-to-end encryptie aanbood, zodat je zeker weet dat je berichten niet worden onderschept. Opvallend is nu dat de mede-oprichter van een concurrerende app er geld in steekt. Het gaat om Brian Acton, die samen met collega Jan Koum WhatsApp oprichtte en daarna voor 19 miljard dollar verkocht aan Facebook. De donatie van $50 miljoen die Acton nu in Signal steekt is eigenlijk een schijntje vergeleken met het vermogen dat de man heeft. Maar het betekent voor Signal een erg welkome kapitaalinjectie. Signal werkte namelijk jarenlang met een team van slechts drie fulltime ontwikkelaars en een paar parttimers. Nu hebben ze geld om dit verder uit te breiden.
Acton verliet WhatsApp afgelopen najaar en is vrij om te doen wat hij wil met zijn geld. In een blogpost legt Moxie Marlinspike van Signal uit, wat hij met het geld van de WhatsApp-oprichter gaat doen en wat de investering gaat betekenen voor de organisatie. Het ontwikkelteam achter de app kan nu eindelijk worden uitgebreid en bovendien kunnen ze gaan werken aan nog meer aanvullende diensten. WhatsApp gebruikt de encryptiemethoden van Signal al voor het versleutelen van berichten. Door deze samenwerking leerden Marlinspike en Acton elkaar kennen.
Signal Foundation
Marlinspike, die in het dagelijkse leven Matthew Rosenfield heet, zal CEO worden van de pas opgerichte Signal Foundation. Acton doet niet alleen een donatie, hij krijgt ook zeggenschap over de ontwikkelingen binnen Signal als uitvoerend voorzitter van de stichting.
Eerder nam Rosenfield nooit investeringen aan. Hij wilde zijn organisatie zelfstandig houden en werkte volledig met donaties en sponsoring vanuit de Freedom Of The Press Foundation. Met de nieuwe stichting wil Rosenfield zorgen dat zijn bedrijf onafhankelijk blijft en toch investeringen van buitenaf kan accepteren. Dat maakt het mogelijk om de mobiele apps en desktopapps sneller te ontwikkelen. Mocht je nog twijfelen of Signal wel veilig genoeg is, dan overtuigt het misschien dat het de berichtenapp is die Edward Snowden adviseert.
Apple nam in 2016 een van de Signal-ontwikkelaars in dienst om te werken aan verbeterde beveiligingsfuncties voor CoreOS.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Facebook Messenger werkt nu eindelijk met Siri en krijgt voicemailfunctie (21-11)
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.
- Alles over WhatsApp op de iPhone
- Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht
- Zo gebruik je WhatsApp op de desktop
- Zo gebruik je WhatsApp op de iPad
- WhatsApp-account beveiligen met tweestaps
- WhatsApp chats archiveren, wissen of verwijderen
- WhatsApp gesprekken overzetten
- WhatsApp-chats exporteren
- Ongewenste personen blokkeren in WhatsApp
- Werkt WhatsApp nog op mijn (oudere) iPhone?
- WhatsApp beveiligen op 4 manieren
Reacties: 3 reacties