Lara Ankersmit (NOS) en Brechtje de Leij (B-Digitized)

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Lara Ankersmit en Brechtje de Leij

In deze nieuwe aflevering van de iCulture Podcast! starten we met de interviewserie '10 jaar App Store'. We interviewen Lara Ankersmit (NOS) en Brechtje de Leij (ex-NU.nl) over hun gedachten bij het App Store-jubileum.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We hebben veel leuke reacties gehad op onze eerste aflevering van de iCulture podcast. Maar we gaan door! Vandaag hebben we een bijzondere aflevering, want het is de eerste in een 10-delige serie interviews rondom 10 jaar App Store.

In ’10 jaar App Store’ gaan we in gesprek met spraakmakende appmakers: mensen die al vanaf het prille begin met apps bezig zijn, maar ook mensen die nu pas succesvol zijn. Het kan gaan om ontwikkelaars, marketeers, mensen die als hobby met apps zijn begonnen, maar ook mensen die voor grote organisaties werken (of hebben gewerkt). Allemaal mensen die aan de basis hebben gestaan van apps die we allemaal gebruiken. Al die mensen hebben interessante verhalen te vertellen en in de iCulture Podcast kunnen we ze uitgebreid aan het woord laten. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten.

In deze aflevering: Brechtje de Leij en Lara Ankersmit

We starten deze interviewserie met Brechtje de Leij en Lara Ankersmit.

Brechtje de Leij was eerder betrokken bij de apps van NU.nl, Jumbo en Marktplaats en heeft tegenwoordig haar eigen bedrijf B-Digitized. Ook schreef ze het boek ‘Mobiele eenheid’ over hoe je je business klaar kunt maken voor het mobiele tijdperk.

Volg Brechtje op Twitter via @brechtjedeleij

Lara Ankersmit is als Head of Digital al jarenlang verantwoordelijk voor de app en sociale strategie van de NOS. In 2015 richtte ze NOS Lab op voor innovatieve projecten. In het verleden werkte ze als Publisher Digital bij de Telegraaf.

Volg Lara op Twitter via @laram

We praten met Brechtje en Lara over ontwikkelingen op het gebied van nieuwsapps, welke ontwikkelingen in het buitenland we in de gaten moeten houden en of spraaktoepassingen niet veel belangrijker worden dan apps.

Sponsor
De serie ’10 jaar App Store’ is mede mogelijk gemaakt door Moneyou.nl

Wil je weten hoe je podcasts luistert op je iPhone? Of welke goede podcast-apps er voor de iPhone zijn? Misschien wil je weten waar je de iCulture Podcast vindt? We hebben voor alles wat je wilt weten een uitgebreide uitleg. Veel luisterplezier!

Bekijk ook

iCulture Podcast visual

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Reacties: 4 reacties

  1. Wat een leuk en interessant gesprek! Ik kijk nu al uit naar de rest van de serie. Mooi initiatief iCulture.

    Feedback voor de toekomst, het mag wel ietsje losser zijn, het voelt nu soms nog iets te statisch of geknipt en geplakt. Maar dat doet gelukkig helemaal niks af aan de inhoud en de leuke gasten.

    Heb ook maar even een 5 sterren recensie achtergelaten in de podcast app! 👏

  2. Een kleine technische suggestie: probeer de volgende keer niet meer de limiter/compressor te gebruiken maar liever normalize als je het volume wil verbeteren. Met zware compressie versterk je heel erg geluiden zoals ademhaling. De podcast klinkt nu erg hijgerig. Daarnaast lijkt er kunstmatige noise reductie toegepast te zijn, daardoor klinkt het wat blikkerig.
    De vorige podcast had deze issues gelukkig niet.

  3. @Jean-Paul Horn: Fijn dat je het positief opvat! Zo had ik het ook bedoeld. Ik heb als hobby een aantal keren aan een studentenfilm meegewerkt als soundguy en daardoor ook de nodige tutorials gekeken maar ik ben nog steeds een beginner voor mijn gevoel.

    Qua nabewerking is mijn ervaring dat de software die ik heb geprobeerd qua noise reductie het meestal slecht doet! Het is met audio heel erg “garbage in; garbage out”. De enige goede noise reductie is die van RX izotope. Maar ook die loopt tegen zn limiet aan op een gegeven moment.
    Je hebt ook speciale DSP’s die ter plekke noise kunnen reduceren; maar daarvoor geldt ook dat je al snel tegen een limiet aan loopt.

    Met de juiste setup en microfoons hoef je veel minder correctie te doen (soms zelfs helemaal niets) en hoef je alleen te monteren.