Priime kiest automatisch de beste fotofilters

Met de fotobewerkingsapp Priime voor iOS krijg je automatisch suggesties voor de beste filters voor je foto. Zo hoef je zelf geen filter te kiezen.
Sander Kleijn -

PriimeEen foto schieten in Instagram is niet moeilijk, maar hoe zoek je vervolgens het juiste filter erbij? Heb je een drietal favorieten of ga je het hele rijtje één voor één af? Als je achteraf terug kijkt zul je zien dat je voor bepaalde foto’s vrijwel altijd dezelfde filters kiest. Volgens dit principe werkt Priime: de app bepaalt welke filter het beste bij jouw geschoten foto past.


Je hoeft je niet langer door de tientallen filters van Camera+, VSCO Cam of Camera360 Ultimate heen te werken om tot een mooi eindresultaat te komen, want Priime bestudeert je foto zelf op compositie, kleur en onderwerpen om met een paar gerichte suggesties te komen. De filters in Priime zijn niet door de ontwikkelaar zelf gemaakt, maar zijn aangedragen door professionele fotografen. Misschien dat dat ook het hoge prijskaartje verklaart: hoewel de Priime-app zelf gratis is, kost een enkele filter €0,99. Er zijn er maar liefst 66, dus dat kan in de papieren lopen, al kun je voor €12,99 in één keer alle filters aanschaffen. In de toekomst zullen er extra filters bijkomen. Meer informatie over de filters en hun ontwikkelaars vind je op de Priime-website.

Naast een intelligente filterkeuze biedt Priime ook een aantal basale fotobewerkingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van helderheid, verzadiging, tint en het uitvoeren van handelingen op een groep foto’s. De app kan foto’s tot een resolutie van 40 megapixels verwerken en ziet er strak uit.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 maart 2015 om 13:11
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

  1. Ik weet nu al dat de app onzin is en wel op de volgende reden:Iets of iemand kan voor een ander niet bepalen hoe een foto er het best uit ziet betreft het bewerken (lees: een app kan niet bepalen wat de beste filter is voor een foto). Een foto die iemand maakt is gebaseerd op eigen emotie en de maker wilt bij een foto iets overbrengen op basis van die emotie. Die emotie verschilt per foto en persoon; een app kan dit niet zintuigelijk van de maker van de foto bedenken.

  2. Ga m wel proberen.

    Ps: ik ga altijd heel het rijtje af bij instagram hahaha 🙂