Verbeter jezelf met deze nieuwe generatie apps #promo
Als je al wat langer op deze planeet rondloopt, denk je misschien dat jongeren alleen maar bezig zijn met selfies op Snapchat en Instagram. Maar als je verder kijkt, ontdek je dat jongeren open staan voor een nieuwe generatie apps, waarmee je het beste uit jezelf kunt halen. Apps die gebruik maken van kunstmatige intelligentie en sociale functies, zodat je leert om positiever te leven en meer contact hout met anderen. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je dataverbruik, want dat is dankzij Tele2 ‘unlimited’. Want we willen schandalig snel internet #YEP, maar geen datalimieten #NOPE
Move on, saaie apps
Hoe lang is het geleden dat jij enthousiast werd over een update van de bekende nieuws-, weer- en trein-apps? Denk aan apps zoals Buienradar of de app van je krant. Veel mensen hebben deze apps nog uit gewoonte geïnstalleerd, maar jongeren gaan daar heel anders mee om. Zij installeren praktische apps zoals Buienradar niet meer en volgen het nieuws op een andere manier. Het weerbericht kun je ook aan Siri vragen en om op de hoogte te blijven kun je op Reddit of Twitter kijken. Daar heb je geen gespecialiseerde apps voor nodig. #NOPE
Installeren jongeren dan helemaal geen apps meer? Toch wel, maar ze kiezen voor een ander soort apps, die helpen om jezelf steeds meer te verbeteren. Apps waar je enthousiast van wordt, omdat ze heel goed zijn op een specifiek gebied. Ze ontdekken die apps via sociale media of via sites zoals ProductHunt, waar kleine bedrijfjes hun innovatieve ideeën pluggen. Jongeren houden van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken en daarom zijn ze de belangrijkste doelgroep van deze nieuwe generatie apps. Ook toe aan een verjongingskuur? #YEP Ontdek dan deze apps voor een betere ik met onderstaand lijstje!
We beginnen met Moodnotes, een app van de makers van Monument Valley. Zij hebben al een prijzenkast vol awards, dankzij hun kunstzinnige puzzelgames. Maar ze wilden meer: een app waarmee je je denkgewoonten beter leert kennen. Dat helpt als je – zeker als jongere – wel eens te maken hebt met twijfels over je vriendschappen en of je dingen wel goed hebt aangepakt. Een app die daar wel iets op lijkt is Replika: een app waarmee je je persoonlijkheid kunt ontdekken. Replika is een vriend die gesprekken met je voert en daarbij gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. Terwijl jij kletst, hou je ongemerkt een dagboek bij van je leven en ontdek je hoe je in elkaar zit.
Te zweverig? Geen probleem: er zijn ook apps die veel praktischer van insteek zijn. Stel dat je tijdens de wintersport iemand hebt ontmoet. Probleem is alleen dat hij of zij Koreaans is en dat je het best leuk zou vinden om een paar woordjes Koreaans te spreken, mocht je ooit op bezoek gaan en met zijn of haar vriendenkring te maken krijgt. Als jongere ga je niet inschrijven voor een LOI-cursus (ja, ze hebben een app, maar daar zit geen Koreaans in) maar pak je Duolingo. Met dagelijkse lessen leer je de belangrijkste woordjes. En pak je uiteindelijk het vliegtuig naar Korea, dan kun je met Google Translate (voorheen Word Lens) ontcijferen wat er op de straatbordjes staat.
Nu we het toch over Google hebben: ook heel praktisch is Gboard, de toetsenbordapp waarmee je veel makkelijker kunt typen. Om even een zijsprongetje te maken: hij werkt sinds ook in het Koreaans, voor als je er echt voor gaat met je nieuwe liefde. Zoek gifjes en emoji en tik sneller dan het licht door je vinger over het toetsenbord te laten glijden. Je kunt ook meteen winkels, het weerbericht en sportuitslagen opvragen… eigenlijk alles wat je ook al op Google zocht. Zelf maken van gifjes is eigenlijk nog veel leuker en daarvoor gebruik je GIPHY Cam. Druk op de knop om een gifje op te nemen of voeg vijf frames samen tot een leuke animatie. Nog een filter of special effect eroverheen en het kan meteen op Instagram.
Je gaat ook wel eens met vrienden op stap en hoewel apps als Tikkie best handig zijn, weet jij een nog betere oplossing: TAPP. Daarmee kun je tijdens een avondje uit bijhouden wat je hebt gedronken. Aan het einde van de avond verdeel je de kosten automatisch over jou en je vrienden, al dan niet met fooi. Via WhatsApp stuur je je vrienden een betaallink, waarbij iedereen zelf kan kiezen hoeveel ‘ie meebetaalt. Het onderhouden van al die sociale contacten kost best wat energie en soms heb je zin om even helemaal tot jezelf te komen. Dat doe je met Oak, een app waarmee je leert mediteren en die constant wordt aangepast op basis van de feedback van gebruikers.
Wil je deze apps eindeloos proberen, door Instagram heen knallen en het internet leeg trekken? Dan heb je Tele2 Unlimited nodig. Je kunt met deze bundel echt onbeperkt bellen, sms’en en internetten in Nederland, zodat je nooit belminuten of berichtjes tekort komt en nooit door je MB’s heen bent. En voor 1 euro extra per maand is je bundel ook nog maandelijks opzegbaar.
Meer inspiratie nodig? Ook deze apps maken je een betere persoon:
- Grid Diary: Een dagboek-app in de vorm van een rooster.
- Lark: 24/7 een health coach tot je beschikking, die je helpt om gezonder te leven.
- Remente: Verbeter jezelf op tientallen punten, van slaap tot betere beslissingen nemen.
- Backup Alarm: Deze app gaat alleen af als het nodig is.
- Fabulous: Leer in 19 dagen nieuwe gewoontes.
- Blackpills: Korte series van topkwaliteit, want Netflix heb je wel gezien.
- Noon Pacific: Wekelijkse mixtapes, want op Spotify heb je alles al geluisterd.
- PinDrive: Auto of fiets terugvinden met augmented reality.
Onbeperkt jezelf verbeteren met Tele2
Wil je met bovengenoemde apps aan de slag, dan wil je je niet druk maken over je dataverbruik. Komt dat even goed uit dat je Unlimited bij Tele2 hebt: elke dag lekker aan een betere versie van jezelf werken, zonder dat je een app nodig hebt om je dataverbruik in de gaten te houden.
Meer weten: kijk hier!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!