Waarom ik niet kan stoppen met Wie is de Mol? kijken #promo
Het televisieprogramma Wie is de Mol? is in volle gang en dat betekent maar één ding: de komende weken ben ik weer in de ban van complottheorieën, het zoeken naar hints en competitief spelen met de Wie is de Mol?-app. Ik kijk niet zomaar naar een nieuw seizoen van Wie is de Mol?. Ik word er compleet in meegezogen, al voor het zoveelste jaar op rij. Ik mag mezelf dan ook met recht een Molloot noemen #YEP
Gelukkig hoef ik me om één ding geen zorgen te maken en dat is mijn databundel. Ik heb namelijk Tele2 Unlimited, dus ik kan ook onderweg eindeloos via supersnel 4G de afleveringen terugkijken, onbeperkt sms’en met andere Molloten en rondhangen op fora waar de nieuwste complottheorieën worden uitgewisseld.
Wie is de Mol? door de ogen van een Molloot
Al vanaf de aankondiging van het nieuwe seizoen Wie is de Mol? kan ik niet wachten tot het seizoen van start gaat. Vanaf het moment dat de eerste naam bekend werd, gaat mijn inner detective aan de slag: wat doen de deelnemers in het dagelijks leven, wie is er in potentie een goede Mol, welke deelnemer is goed in de typische Wie is de Mol?-opdrachten en wie ligt er straks als eerste uit?
Al ver voordat het seizoen van start gaat, begint voor mij de pret. Het duurt dan vaak nog maanden voordat het programma echt begint, maar dat weerhoudt mij er niet van om er al vol in te gaan. Onderweg in de trein, in de lunchpauze of ‘s avonds thuis: ik probeer alles te achterhalen wat ik over de deelnemers te weten kan komen. Ik check hun social media-accounts om te zien waar ze vooral over praten en in welke periode ze ineens niet meer actief waren. Zou dat betekenen dat een desbetreffende deelnemer er al vroeg uit ligt?
Meespelen met de app
De Wie is de Mol?-app maakt het meespelen nog leuker, omdat je het rechtstreeks op kunt nemen tegen vrienden, familie en andere Wie is de Mol?-fans. Met meerdere poules (waaronder eentje waarbij alle spelers dezelfde voornaam hebben) wordt het programma nog veel leuker.
Door mijn punten zo tactisch mogelijk in te zetten probeer ik bovenaan de ranglijsten te blijven, al moet ik bekennen dat ik daar lang niet altijd even goed in ben. Vol spanning zit ik dan klaar voor de eerste aflevering. Elke zaterdagavond staat in mijn agenda geblokkeerd. Geen verjaardagen, feestjes of etentjes meer: de komende tien weken staat mijn zaterdagavond in het teken van Wie is de Mol?.
Zodra de eerste aflevering begint, zit ik er helemaal klaar voor. Met genoeg eten en drinken in de buurt zorg ik ervoor dat ik niet meer van de bank hoef op te staan. Ik probeer goed op alle details te letten om mogelijke hints te ontcijferen. Van straatnamen en reclameborden in het land van bestemming tot gezichtsuitdrukkingen en woordkeuzes van de deelnemers: in alles kan een hint verstopt zitten. Met volle concentratie kijk ik elke aflevering en speel ik tegelijkertijd actief mee met de opdrachten. De ene opdracht is nog lastiger dan de andere, maar uiteindelijk lukt het me om aan het eind van elke aflevering één of enkele verdachte deelnemers aan te wijzen.
Onderweg terugkijken en spelen
Het kijken naar Wie is de Mol? op tv is echter niet het enige, want daarmee begint het pas. Na elke uitzending volgt ook nog Moltalk op NPO 3, waarin met oud-kandidaten gegist wordt naar de mogelijke saboteur. Dit programma luister ik via mijn iPhone, omdat ik het interessant vindt om de invalshoeken van oud-deelnemers aan te horen. Zij zijn tenslotte degenen die het programma zelf van dichtbij meegemaakt hebben.
Ik kijk elke normale aflevering sowieso nog een keer terug, om te controleren of ik mogelijk iets gemist heb bij de eerste keer. Op Twitter en diverse fora wordt door andere Molloten druk gespeculeerd over wie de Mol kan zijn, maar ook vooral wie het absoluut niet is. Hints en theorieën worden uitgewisseld, de ene nog gekker dan de andere. Tot diep in de nacht probeer ik elke tweet over het programma te lezen en zelfs in de week erna houdt het mij bezig. Of ik nu in de trein zit of op de wc, ik probeer altijd op de hoogte te blijven van nieuwe theorieën en mogelijke aanwijzingen. Om het af te maken volg ik ook nog een podcast over Wie is de Mol? waarin met andere kenners nagesproken wordt over de afgelopen aflevering. Ook die luister ik lekker onderweg in de trein. Zonder zorgen om mijn bundel en audiokwaliteit #NOPE, want Tele2 heeft supersnel 4G! #YEP
De grote finale
Het hoogtepunt van het jaar is voor mij de grote onthulling tijdens de finale. Die wordt de afgelopen jaren live uitgezonden vanuit het Vondelpark. Als echte fan probeer ik er elk jaar bij te zijn, weer of geen weer. Er is niets leukers dan met andere fans de grote finale live te volgen, terwijl ik tegelijkertijd Twitter en fora in de gaten houd om nog last-minute hints en aanwijzingen te bekijken en te zien hoe ik het er vanaf gebracht heb in de diverse poules in de Wie is de Mol?-app.
Als het moment dan eindelijk zover is, spring ik van vreugde een gat in de lucht als ik de Mol goed geraden heb, al is het ook wel eens gebeurd dat ik in mineur zat omdat ik er flink naast zat. Daarna is het een kwestie van wachten tot het volgende seizoen begint. Dat kan voor mij nooit snel genoeg komen.
Tele2 Unlimited: ook voor jouw ‘gekke’ passie!
Heb je ook een hobby of interesse die je vrije tijd helemaal opslurpt en waarbij je altijd en overal álles wil volgen? Dan is Tele2 Unlimited ideaal voor je. Met onbeperkt data, bellen en sms-en voor maar €25,- per maand. En voor €1,- per maand extra, maandelijks opzegbaar. Geniet daarom eindeloos van vlogs, podcasts en achtergrondverhalen over je passie en chat met andere fans tot je vingers pijn doen. Zo ben je altijd online en bereikbaar. Dus zeg jij ook #YEP, check dan deze geweldige aanbieding van Tele2 #ditwilik
En dan mogen jullie nu raden wie de Molloot op de redactie is!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!