iPhone draadloos opladen met een steen
Geef toe: dit zie je niet vaak. De iPhone opladen via een steen – en het gebeurt ook nog volkomen draadloos. De QiStone+ is een reservebatterij die je overal kunt neerleggen. Het bijzondere is dat je de iPhone niet met een kabeltje hoeft aan te sluiten, maar gewoon er bovenop legt. Even later is de iPhone weer volledig opgeladen. Het ziet eruit als een afgeplatte steen en de stroeve afwerking voorkomt dat de iPhone eraf glijdt.
De QiStone+ past in je handpalm en is makkelijk mee te nemen. Zoals de naam al aangeeft, maakt de steen gebruik van Qi, een relatief nieuw protocol om draadloos te kunnen opladen. De steen is dan ook geschikt voor alle Qi-ontvangers en daar zit meteen ook al een addertje onder het gras: om de iPhone te kunnen opladen heb je een speciale dongle nodig.
Denk trouwens niet dat de QiStone+ als een zwaar blok in je tas zit, want het materiaal is licht van gewicht. En de capaciteit van 4000 mAh is genoeg om je iPhone minstens tweemaal op te laden. Wil je twee iPhones laden, dan kan dat ook: de ene leg je bovenop de steen, de andere verbind je via een usb-kabel. Met een stroomsterkte van 1.0 milliampere gaat het niet supersnel en hoef je geen wonderen te verwachten als je een iPad-aansluit, maar het opladen van een gewone iPhone gaat prima. De QiStone+ kost €56 en verzending naar Nederland is beschikbaar vanaf €12.
Behalve de steen zelf heb je ook een iQi-dongle voor de iPhone nodig (ca. 30 euro), een kleine receiver die je in de Lightning-poort steekt. Als je wilt, kun je de iPhone in een beschermhoesje laten zitten. Tijdens het laden piept de QiStone+ en lampjes geven aan hoe de status is. Is de QiStone+ leeg, dan laad je de interne batterij opnieuw op via het stopcontact of een usb-poort van de computer.
Is het de aankoop waard? Als het idee van zo’n steen-achtige oplader je aanspreekt, is de QiStone+ best leuk om te hebben. Heb je een interieur met weinig technologiesnufjes, dan kun je de QiStone+ onopvallend wegmoffelen in een plantenbak met stenen. Het mooie is ook dat Qi inmiddels behoorlijk ingeburgerd lijkt te raken en dat dit accessoire samenwerkt met allerlei andere laadoplossingen die voldoen aan de Qi-standaard. Het enige nadeel is de prijs: die ligt een stuk hoger dan bij soortgelijke laders, maar die zien er meestal wel wat nerdy uit.
Verkrijgbaar via Fonesalesman
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 18 reacties