Uitgelicht
Apple Black Friday
Toon of verberg de lijst met posts

Review: DRD mini Theater, geeft bioscoopgeluid aan je iPhone

DRD heeft de DRD home Theater uitgebracht, een apparaat die je muziek via de iPhone sterk kan verbeteren. Maar doet het ook wat het belooft?

drd-mini-theaterAltijd wel eens het bioscoopeffect willen krijgen op je iPhone, iPod of laptop? DRD Audio beweert dit te kunnen creëren met de DRD mini Theater, een apparaatje ter grootte van een lucifersdoosje dat je tussen de headsets en je iPhone of ander apparaat zoals een laptop plugt.
Is het met de DRD mini Theater echt onnodig geworden om naar de bioscoop te gaan, of is de DRD mini Theater weggegooid geld? In dit review lees je het antwoord.

Eerste indruk van de DRD mini Theater

De DRD mini Theater wordt geleverd in een klein doosje. In het doosje vind je:

  • Het apparaat zelf;
  • Stereokabeltje van ongeveer 20 cm;
  • Handleiding op een A4;
  • 2X AAA batterij.

Het apparaatje zelf weegt maar 44 gram en is dus vrij licht en klein: de afmetingen zijn 43X57x18mm (WxHxD). Op de bovenkant van het apparaat zit een aan/uitknop en een draaiknop waarmee je de geluidskwaliteit/bioscoopeffect kunt aanpassen.

Gebruik van de DRD mini Theater

Het is de bedoeling dat de DRD mini Theater tussen je audio/videobron en je speakers/koptelefoon komt. Het apparaat boost dan de kwaliteit van het geluid en creëert een soort van bioscoopeffect. Ook boost het de lage tonen en creëert een veel dynamischer geluid.

[flickr]set:72157614769729417[/flickr]

In de handleiding is meteen te lezen dat je de equalizer van je audio/videobron uit moet zetten. Dit heb ik dan ook netjes gedaan op mijn MacBook Pro en iPhone 3G.

De test

Ik heb het apparaat eerst getest op mijn MacBook Pro. Zoals ik hierboven al heb vermeld zit er op de bovenkant één draaiknop waarmee je de geluidskwaliteit/bioscoop effect kunt regelen. Ik ben begonnen met het testen van de geluidskwaliteit met de draaiknop helemaal naar links (uit). Het viel mij meteen op dat de geluidskwaliteit zelfs slechter was met het apparaat, dan zonder het apparaat. Het geluid klonk veel te hol en ik hoorde totaal geen lage tonen.

Na de draaiknop een kwartslag gedraaid te hebben kreeg ik dezelfde geluidskwaliteit als zonder het apparaat. Bij het verder draaien van de draaiknop kreeg ik wel degelijk mooier geluid. Het geluid klonk op drievierde het mooist. De hoge tonen werden veel hoger en de lage tonen veel lager. Het geluid klonk veel dynamischer.

Bij het verder draaien van de draaiknop werd het geluid weer slechter. De lage tonen begonnen de overhand te krijgen en trokken als het ware de hoge tonen omlaag.

[flickr]set:72157614840082246[/flickr]

Vervolgens heb ik met mijn iPhone 3G getest. Daarop merkte ik dezelfde resultaten: het geluid klonk ook hier bij ¾ veel mooier. Hoge tonen werden ook een stuk hoger en lage tonen een stuk lager.

DRD mini Theater of goede equalizer?

Het geluid wordt wel degelijk mooier met de DRD mini Theater, alleen zou je met een goed ingestelde equalizer bijna hetzelfde effect kunnen bereiken. Ik heb het accessoire vergeleken met verschillende EQ presets op mijn MacBook Pro en iPhone 3G en ik moet zeggen dat er heel weinig verschil zit tussen de DRD mini Theater en een goed ingestelde equalizer.

Wat het gebruik van dit accessoire lastiger maakt is dat het onhandig mee te nemen is. Als je onderweg bent draag je het apparaat mee, plus een kabel van zo’n 20 centimeter. Ik raad grote broekzakken aan wil je hem onderweg gaan gebruiken.

Conclusie

De DRD mini Theater creëert een merkbaar beter geluid: het maakt hogere tonen een stuk hoger en lagere tonen een stuk lager. Het geluid is daardoor veel dynamischer en voller. Ik gebruik altijd een zelf ingestelde equalizer en ik moet heel eerlijk zeggen dat er weinig geluidsverschil zit tussen mijn equalizer en dit apparaat. Heb je geen zin om je equalizer fijn af te stemmen, dan is de DRD mini Theater iets voor jou. Wil je 43 euro besparen, stel dan zelf je equalizer goed in 😉 Ik geef de DRD mini Theater een 6.

Meer info

Lees de 19 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »