Apple probeert om Apple Pay “voor het einde van het jaar” in Europa beschikbaar te stellen. Dit vertelde Apple-CEO Tim Cook tijdens een bezoek aan Duitsland volgens iGen.fr. Apple heeft daarmee voor het eerst een doel gesteld voor wanneer Apple Pay precies in Europa zal verschijnen. Tot nu toe is Apple Pay alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.
Cook vertelde over de streefdatum tijdens een bezoek aan een Duitse Apple Store, waar hij ook vertelde dat de Apple Watch waterbestendig genoeg is voor onder de douche. Tim Cook sprak over heel Europa. We weten nog niet zeker wanneer Nederland en België precies aan de beurt zijn. Nieuwe Apple-diensten worden meestal eerst in grote Europese landen uitgebracht, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Eerdere berichten wezen er op dat Apple Pay al in de eerste helft van 2015 in Europa beschikbaar kwam. Begin dit jaar verklapte ING de komst van Apple Pay in Nederland op een speciale pagina. Dat dit jaar belangrijk wordt voor de betaaldienst bleek onlangs ook: Tim Cook noemde 2015 ‘het jaar van Apple Pay‘.
Visa heeft eerder deze week tokenisation in Europa beschikbaar gesteld. Met deze techniek wordt je creditcardinformatie omgezet naar een reeks getallen, die gebruikt worden om een betaling te valideren. Hierdoor kunnen Europese Visa-kaarten met Apple Pay worden gebruikt, zodra de dienst hier beschikbaar komt.
Meer over Apple Pay lees je in ons Dossier Apple Pay.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Hopelijk niet alleen met krediet kaart maar ook met Bancontact
Waarom zou ik straks Apple Pay gebruiken als mijn eigen bank dit jaar waarschijnlijk ook een NFC app lanceert? Als ik daarin mijn Credit card en Betaal pas kan registreren heb ik toch precies hetzelfde resultaat? Ik zie het voordeel voor de klant van een extra partij (Apple) in dat geval niet.
Die waterdichtheid vind ik fijn nieuws.
Schitterend nieuws! Laat Apple Pay maar snel overwaaien: ikzelf zou het zoveel als kan gebruiken. Op luchthavens bvb. hou ik van PassBook: vele malen handiger.
Komt u maar!
@bollie: Nu maar hopen dat Apple Pay ook waterdicht is
Het antwoord is simpel: Betalen met de app van de eigen bank kan niet. Ten minste, niet via NFC. Andere apps kunnen hier nog geen gebruik van maken. Dus heb je een iPhone waarmee je contactloos wil betalen, dan ben je gebonden aan Apple Pay.
Echter vind ik dat zelf niet erg, liever 1 goed systeem (bijvoorbeeld Apple Pay) dan verschillende systemen van verschillende banken. Zelf zit ik bij verschillende banken en met Apple Pay kun je zelf de pas kiezen waar je de transactie mee gaat voltooien.
@Noël: Omdat je dan éérst je telefoon moeten openen en dan de bank app moet openen om te betalen ipv één simpele handeling.
Betalen via ApplePay met je AppleWatch! Amazing!
@Ro: Ah ok, daar was ik me niet van bewust. Ik was in de veronderstelling dat de “Rabobank Wallet” ook voor iPhone geschikt was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Zit zelf overigens bij een andere bank.Slimme zet van Apple, banken willen natuurlijk mee kunnen met deze ontwikkelingen en Apple zal wellicht een fee per transactie vragen.Ik ga er van uit dat banken zuinig zijn op de aankoop gegevens van klanten, dus die zullen altijd onbekend blijven voor Apple. Ik verwacht dan ook niet dat Apple NFC vrij zal gaan geven voor dit soort partijen. Dan is Apple namelijk deze inkomsten kwijt.
“Apple probeert…..” Ja, Nederland komt in 2020 aan de beurt, als de iPhone9 gelanceerd wordt, zo ging het ook met Siri (na 5 jaar wachten komt er dan een keer een simpele versie van Siri in het Nederlands. Iedereen laat zich weer heerlijk gek maken door Ome Tim……
Vreemd, Apple doet er 3,5 jaar over om siri nederlands te leren. Maar Apple pay lukt in minder dan een jaar. Waarschijnlijk omdat ze voor elke betaling via Apple Pay een deel van het geld krijgen.
Verder ben ik gewoon een echte fanboy.
@jb: siri kwam niet in het nederlands onmiddelijk omdat Siri niet echt veel gebruikt werd. maar nu met de apple watch zou het dom zijn om geen nederlandstalige versie te hebben, omdat veel Hollanders nu eenmaal niet deftig engels spreken.