Tim Cook bezocht geheime bijeenkomst over Donald Trump
Tim Cook heeft dit weekend een geheime bijeenkomst bijgewoond, waar ook Republikeinse politici bij aanwezig waren. Op de agenda stond het mogelijke presidentschap van Donald Trump. Wie de standpunten van Tim Cook een beetje kent, zal begrijpen dat hij geen aanhanger is van presidentskandidaat Donald Trump. De geheime bijeenkomst waar dit weekend ook andere kopstukken uit de techwereld en de overheid bij aanwezig waren, was dan ook niet bedoeld om Donald Trump te steunen. In plaats daarvan kwamen Tim Cook, Google-oprichter Larry Page en Tesla-baas Elon Musk bijeen om te discussiëren over de mogelijke gevolgen als Donald Trump president wordt.

Sea Island in Georgia, de locatie waar de geheime bijeenkomst plaatsvond.
Tim Cook: geen fan van Donald Trump
De bijeenkomst vond plaats bij het American Enterprise Institute, afgelopen weekend. De tech-CEO’s willen niet dat Trump president wordt. Bij de bijeenkomst waren ook topfiguren van de Republikeinse partij aanwezig, de partij waar Trump voor in de race is. Er kwamen ook andere onderwerpen aan bod, maar het belangrijkste discussiepunt was het feit dat Trump goed in de peilingen staat en kans maakt om de volgende president van de Verenigde Staten te worden.
De groep aanwezigen was nogal divers, van miljardair Philip Anschutz tot New York Times-uitgever Arthur Sulzberger. Vanuit de Republikeinse partij waren Mitch McConnell (meerderheidsleider in de Senaat) en Paul Ryan (voorzitter van het Huis van Afgevaardigden) aanwezig. Minstens één democraat was erbij, namelijk John Delaney uit Maryland. En ook politiek analist Karl Rove, politiek strateeg van George W. Bush schoof aan bij het gesprek.
Trump doet het goed in de peilingen, maar valt vooral op door zijn opmerkelijke uitspraken. Zo riep hij op tot een boycot van Apple-producten en wil hij Apple dwingen om de productie voortaan op Amerikaans grondgebied te laten plaatsvinden. Zijn presidentschap kan dus grote impact hebben op Amerikaanse bedrijven.
Behalve het ‘probleem’ Donald Trump kwam ook de FBI-zaak ter sprake. Tim Cook zou daarbij vrij stevig zijn toegesproken door de Republikeinse senator Tom Cotton, die aan het andere einde van het spectrum zit. Hij maakt in de Senaat deel uit van comités voor geheime diensten en gewapende machten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Film 'iHostage' over Apple Store-gijzeling is binnenkort te zien op Netflix: spannend of smakeloos? (28-03)
- iPhone mini definitief verleden tijd: geen kleine modellen in de toekomst (27-03)
- Vooruitblik: dit zijn onze 10 verwachtingen van de WWDC 2025 (26-03)
- Dit verklapt de uitnodiging van de WWDC 2025 over iOS 19 (26-03)
- Apple kondigt WWDC 2025 aan: op deze datum worden iOS 19 en meer onthuld (25-03)
Als trump gekozen wordt is alles voorbij!
Hij sleept hoogstens de Republikeinse nominatie in de wacht. Verder dan dat komt hij echt nooit, aangezien hij als conservatieve Republikein miljoenen GEMATIGDEN (onafhankelijken) moet overtuigen die het verschil zouden kunnen maken.
@tim: Ik ben er ook bang voor 🙁
Zodra Trump president wordt is het aftellen tot een derde wereldoorlog..
Mwah, willen alle fear mongers een beetje dimmen… Met Cruz ben je verder van huis.
En dat Rubio nog een kans maakt gelooft hijzelf niet eens meer, dat straalt hij uit.
Maar met deze kandidaten wordt het appeltje eitje voor hillary
Het is echt niet te hopen, dat Trump wint… alternatieven zijn ook niet veel soeps. Jammer dat Obama niet nog een termijn kan aanblijven. Hoop dat het met een sisser afloopt.
Niet zo geheim wanneer iedereen er vanaf weet, vind je niet?
Ik had het IQ van de gemiddelde Amerikaan al niet te hoog ingeschat. Wordt Trump gekozen, dan daalt deze voor mij nog verder….
Volgens (religieus) conservatieve republikeinen is hij juist uitermate liberaal, dus ook daarvan is steun niet vanzelfsprekend…
Het zou dus inderdaad onverwacht zijn als hij verder dan de republikeinse nominatie komt. Net zoals het onverwacht is dat hij überhaupt serieus kans maakt op die nominatie. 😧
Donald T. en serieus zijn sowieso woorden die je niet in één enkele zin verwacht 😢
Als Trump president wordt. Ga ik eindelijk de “Hunger Games” kijken. En hoop ik dat mijn district wint.
In eerste instantie lag ik in een deuk na het lezen van bovenstaande grotendeels infantiele reacties.
Als politiek je interesseert kijk dan eerst eens naar de politici binnen NL en/of EU dan naar een ander continent waar de meesten hier weinig echt vanaf weten tegen duidelijk blijkt uit de weinig inhoudelijke reacties.
Aan de redactie:
Ik zou dit soort politieke geëngageerde berichten op een technische site achterwege laten. Of krijgen we dadelijk ook onderwerpen over het Oekraïne Referendum?
@bob: In Nederland scoort de PVV ook als grootste partij in de peilingen. Laten we hopen dat het nationale gemiddelde IQ niet alleen aan het stemgedrag kan worden afgemeten…
@JanVH: Ben je in het dagelijks leven ook zo neerbuigend, Jan?
gelet of de alternatieven is Trump de beste
Je maakt een grapje? Hoop ik?
OT:
Ik wilde eigenlijk dat Obama nog een termijn bleef als president.
Uiteindelijk zal de soep niet zo heet worden gegeten als hij opgediend wordt. Dat is het mooie in een democratie. Zelfs als hij president wordt zal hij toestemming moeten krijgen van het congres voor de meeste zaken. Dat zal nog niet meevallen. Zelfs zijn eigen partijgenoten kijken met een wantrouwend oog naar Trump. De macht van een Amerikaanse president is redelijk beperkt al heeft hij natuurlijk wel een dikke vinger in de pap.
Als Donald Trump gekozen wordt, verkoop ik m’n iPhone. 😄
Wat een optimistische kijk op democratie. Italië, Suriname en Turkije zijn ook democratieën met (in theorie) beperkte individuele macht voor de politieke leiders. Zoals de Amerikanen zeggen: Need I say more?
_
NL en EU zijn geen (politiek) geïsoleerde eilanden. Wat ginds gebeurt kan ook grote gevolgen voor ons hebben. Alleen maar logisch dus dat sommige lezers zich daar (wel) druk om maken. Misschien zelfs juist omdat we niet van alle NL en EU politici voldoende tegengas hoeven te verwachten!
Politiek en techniek zijn bovendien evenmin strikt gescheiden entiteiten, de ideeën en beslissingen van politici kunnen wel degelijk ingrijpende consequenties hebben voor technische ontwikkelingen.
iCulture onderscheidt zich verder (mede) door de bredere blik op (Apple) technieuws van andere sites, met onder andere achtergrondartikelen en artikelen ‘uit de periferie’ van Apple. Het lijkt me dan ook heel onverstandig voor ze om (te) zwaar aan jouw oproep tot tunnelvisie en oogkleppen-perspectief te tillen.
En bedenk dat je woordkeus soms meer over jezelf zegt dan over anderen, zeker igv scheldwoorden en pejoratieve adjectieven… hoewel sommige van dergelijke reacties natuurlijk zelf ook hilarisch kunnen zijn.😁
Dat weet ik zo net nog niet. Ik heb het idee dat hij best met Putin op kan schieten. Dat zou opzich erg goed zijn als de usa en rusland beter samen gaan werken.
Maarja als ze dan toch een keer ruzie krijgen is het goed mis ja 😉 .
Beste comment ooit. 1 voor Ferryman.
Ik bedoelde natuurlijk plus 1 maar iCulture dacht: laat ik die plus eens weghalen.