Tim Cook over privacy: we vragen je altijd om toestemming

In een open brief belooft Tim Cook zorgvuldig om te gaan met de privacy van gebruikers. Op een speciale pagina staat aangegeven hoe precies.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tim CookApple heeft een open brief van Tim Cook gepubliceerd, waarin Apple’s privacybeleid nog eens extra wordt belicht. In de brief belooft Cook dat Apple je altijd zal vragen of je data gebruikt mag worden, en dat je hier altijd op mag terugkomen. De brief sluit goed aan op een recent interview met Tim Cook, waarin hij ook al benadrukte dat Apple zorgzaam met privacy wil omgaan.


De volledige open brief vind je op Apple’s website. Hierin staat onder andere het volgende:

Wij geloven er in dat we je vooraf moeten vertellen wat er met je persoonlijke data gebeurt, en dat we je eerst om toestemming moeten vragen om deze te gebruiken. Mocht je later van gedachten veranderen, dan is het makkelijk om te stoppen met delen. Ieder Apple-product is met dat in het achterhoofd ontworpen. Als we om je data vragen, dan is het om een betere gebruikerservaring te maken.

Op de webpagina van de brief staat tot in detail aangegeven hoe Apple met je privacy omgaat. Hier lees je bijvoorbeeld hoeveel dataverzoeken overheidsinstanties maken en hoeveel data er van gebruikers naar buiten is gebracht. Dat laatste blijkt een laag percentage te zijn: slechts 0,00385 procent van alle klantinformatie is met de regering gedeeld.

Naast de open brief, is er ook een interview met Tim Cook gepubliceerd in Business Week. Hierin staan een paar interessante details. Hij heeft het bijvoorbeeld over de Apple Watch, en waarom het zo lang duurde tot Apple’s horloge naar buiten kwam:

We willen het beste product ter wereld maken. Eén van onze concurrenten is nu alweer bezig met zijn vierde of vijfde horloge, maar niemand draagt ze. We hadden veel eerder een horloge kunnen maken, maar dan was hij niet van de kwaliteit die we nu voor ogen hebben. Daarnaast zou hij niet zo goed met onze producten integreren. Daarom waren we bereid om te wachten.

Nog een leuk detail uit het Business Week-artikel: volgens Cook is het kantoor van Steve Jobs sinds 2011 onaangeraakt gebleven. Hij had het gevoel dat niemand het kantoor ooit kan of mag gebruiken, maar daarmee is het kantoor volgens hem geen altaar geworden.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.