AirTag batterij vervangen.

AirTag batterij vervangen: deze batterij is geschikt [video]

Als de batterij van je AirTag leeg is, kun je die eenvoudig zelf vervangen. Maar hoe moet je de AirTag batterij vervangen? En welke AirTag batterij heb je nodig? We leggen het je hier uit.

De AirTag is voorzien van een batterij die volgens Apple zo’n jaar mee gaat. Daarna hoef je de AirTag gelukkig niet in de prullenbak te gooien, want je kunt de batterij in je AirTag eenvoudig vervangen. Maar hoe weet je of de batterij van de AirTag leeg is? En welke batterij past in je AirTag? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het vervangen van de AirTag batterij, de levensduur en AirTag batterijstatus.

Welke AirTag batterij heb ik nodig?

De AirTag maakt gebruik van een CR2032-knoopcelbatterij. Deze is verkrijgbaar bij de supermarkt en andere winkels waar je batterijen kunt kopen. De CR2032 AirTag batterij is ook online te koop en kost een paar euro. Vaak kun je extra geld besparen als je meerdere tegelijk koopt. Als je ook meerdere AirTags hebt, is dat een verstandige keuze. Maar de ene CR2032-batterij is de andere niet, want sommige modellen met bittere coating zijn niet geschikt.

AirTag batterij vervangen

Het is heel eenvoudig om de AirTag open te maken en zelf de batterij te vervangen. Dit moet je doen:

  1. Haal de AirTag eventueel uit een hoesje of sleutelhanger.
  2. Plaats twee vingers op de glimmende RVS-kant van de AirTag (het deel met het Apple-logo).
  3. Druk met je vingers en draai tegen de klok in.
  4. Het dekseltje komt lost. Je kan de batterij er nu uit halen.
  5. Stop de nieuwe batterij in de AirTag. De platte kant (met het merk en type batterij) moet boven.
  6. Plaats het RVS-dekseltje op de AirTag en zorg dat de uitsteeksels in de inkeping komen.
  7. Druk weer met twee vingers op het dekseltje en draai met de klok mee totdat hij vastklikt.

Er klinkt een geluidje zodra de nieuwe batterij correct geplaatst is en de AirTag weer verbinding heeft met je iPhone.

AirTag batterij vervangen.

Deze video van Apple laat zien hoe het vervangen van de batterij werkt:

Waar zie ik de AirTag batterijstatus?

Een nieuwe batterij in de AirTag gaat ongeveer een jaar mee. Apple gaat daarbij uit van vier keer een geluidje afspelen en één keer Nauwkeurig zoeken per dag. Apple laat je op tijd via een melding op je iPhone weten als de batterij van de AirTag bijna leeg is, zodat je nog tijd hebt om een nieuwe batterij te kopen.

Apple laat ook in de Zoek mijn-app zien dat de batterij van een AirTag bijna leeg is. Je ziet dan een rood icoontje.

  1. Open de Zoek mijn-app op de iPhone.
  2. Tik op het Objecten-tabblad. Bij de AirTag met bijna lege batterij zie je een rood icoontje.
  3. Tik op deze AirTag om instructies te bekijken hoe je de batterij kunt vervangen.
Batterij AirTag bijna leeg

Het is bij AirTags helaas niet mogelijk om het exacte batterijpercentage te achterhalen. Ook kun je niet zien of de batterij half leeg is; zelfs niet met Siri of de Batterijen-widget. Zorg dus altijd dat je een CR2032-knoopcel achter de hand hebt om in geval van een bijna-lege batterij te kunnen vervangen. Je hebt overigens nog wel meerdere dagen de tijd om dit te doen.

Apple: ‘Gebruik geen batterijen met bittere coating’

Is de batterij van je AirTag aan vervanging toe? Apple raadt af om knoopcelbatterijen met een bittere coating te gebruiken. Sommige fabrikanten (waaronder Duracell) brengen een bittere coating aan op hun CR2032-batterijen om te voorkomen dat kinderen ze doorslikken. In contact met speeksel ontstaat een vieze smaak, die voorkomt dat kinderen erop gaan sabbelen. Eenmaal ingeslikt kunnen de batterijen een gevaarlijke chemische reactie veroorzaken.

In een supportdocument waarschuwt Apple echter dat batterijen met bittere coating mogelijk niet werken in de AirTag. Dit heeft te maken met de locatie van de coating, in verhouding tot de contactpunten. In Australië heeft het gebruik van CR2032-batterijen al tot ophef geleid, waardoor sommige winkeliers de tracker uit de winkel hebben gehaald. Het zou te makkelijk zijn om de AirTag open te maken en de batterij in te slikken.

Bij sommige fabrikanten staat het nadrukkelijk op de verpakking vermeld, zoals je op de afbeelding kunt zien. We raden aan om het zekere voor het onzekere te nemen een batterij te kiezen die niet zo’n coating heeft. Merken die in onze ervaring geen problemen geven, zijn de batterijen van Varta en Panasonic. Laatstgenoemde wordt ook standaard bij de AirTag meegeleverd door Apple. Varta heeft de coating op een plek zitten waar de AirTag geen last van heeft. Hou de AirTag ook altijd buiten bereik van kinderen.

Duracell-batterij met bittere coating

Lees ook onze andere tips over de AirTag:

Ben je nog op zoek naar een geschikt accessoire voor je AirTag? Lees dan ons artikel met de beste AirTag-accessoires. Wil je nog de AirTag kopen, dan kan je terecht bij een groot aantal winkels.

Prijzen AirTag

Bekijk ook
AirTag kopen: de beste deals en aanbiedingen

AirTag kopen: de beste deals en aanbiedingen

Wil je een AirTag kopen, of misschien wel meteen een pakket van 4 stuks? Je kan de AirTag kopen bij Apple en diverse winkels. In dit artikel lees je alles over de AirTag prijzen, acties, deals en meer. Alle informatie op een rij!