Standaardapps verwijderen van de Apple Watch: zo werkt het
Standaardapps verwijderen van de Apple Watch
Het is mogelijk om de ingebouwde apps van watchOS te wissen, direct vanaf je Apple Watch. Daarnaast zijn er apps die je alleen via een gekoppelde iPhone kunt verwijderen. Het gaat om een reeks apps, die je kunt verwijderen als je ze niet gebruikt. Maar pas op: als je de Wallet-app verwijdert kun je ook niet meer betalen met Apple Pay. En als je de Workout- en Activiteit-app weggooit krijg je problemen bij het vastleggen van je sportactiviteiten. Wees dus voorzichtig met wat je doet.
Apps verwijderen op de Apple Watch zelf
Je kunt de volgende standaardapps verwijderen, rechtstreeks op de Apple Watch zelf. :
- Activiteit
- Camera
- Contacten
- Cyclus
- Diepte
- ECG
- Geluid
- Huidige
- Medicijnen
- Mindfulness
- Memoji
- Noodsirene
- Hartslag
- Remote
- Saturatie
- Slaap
- Stopwatch
- Timer
- Tips
- Wallet
- Walkie-talkie
- Workout
- Wereldklok
- Zoek vrienden
- Zoek objecten
- Zoek apparaten
Voorheen kon je deze apps alleen van je Apple Watch verwijderen op de iPhone. Je moest daarbij ook de bijbehorende app op de iPhone weggooien en dat is niet altijd gewenst. Gelukkig is het nu mogelijk om dit afzonderlijk van elkaar te regelen. Je kunt de app op de iPhone dan gewoon blijven gebruiken.
Het verwijderen van een app kan wel gevolgen hebben voor bepaalde functionaliteit op je Apple Watch. Je kunt bijvoorbeeld geen hartslag meer meten als je de Hartslag-app verwijdert en je krijgt ook geen meldingen meer bij ongebruikelijk hoge of lage hartslag, bij onregelmatig hartritme en bij cardio-meldingen.
Apple Watch-apps verwijderen via de iPhone
In de Watch-app op de iPhone kun je ook apps verwijderen die op de Apple Watch staan. Dit doe je als volgt:
- Ga in de Watch-app naar het tabblad Mijn Watch.
- Ga naar het onderdeel ‘Geïnstalleerd op Apple Watch’.
- Tik op de app die je wilt verwijderen.
- Zet de schakelaar aan bij ‘Toon app op Apple Watch’.
Het gaat hier voornamelijk om third party-apps, zoals Spotify en Nuki. Er staan niet veel standaardapps van Apple in deze lijst. Wil je die toch verwijderen, zoals hierboven genoemd, dan kun je dit het beste op de iPhone zelf doen. Ben je niet sportief en wil je bijvoorbeeld helemaal geen Activiteit vastleggen, dan kun je het beste de app zowel op de iPhone als op de Apple Watch verwijderen. Meer over apps installeren op de Apple Watch en ze weer verwijderen lees je in onze aparte tip.
Het is al veel langer mogelijk om standaard iPhone-apps te verwijderen. Deze lijst is veel langer en is te vinden in ons aparte artikel.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple