Philips Hue-lampen overzetten naar nieuwe Hue Bridge 2.0
Sinds Philips een nieuwe Hue Bridge 2.0 met HomeKit-ondersteuning heeft uitgebracht, willen veel mensen overstappen. Heb je al een aantal Philips Hue-lampen, dan kun je ze gewoon blijven gebruiken. Wel moet je alle bestaande lampen overzetten naar de nieuwe Hue Bridge 2.0, want het oude model wordt vanaf 2020 niet meer ondersteund. In deze tip lees je hoe je kunt overstappen op zo’n nieuwe Bridge, zonder dat je de instellingen kwijtraakt.
De uitfasering van de oude Hue Bridge gaat geleidelijk. Sinds het voorjaar van 2019 krijgt de oude Bridge geen updates meer. De laatste firmware-update dateert van februari 2018, toen er ondersteuning voor Zigbee 3.0 werd toegevoegd. Vanaf 30 april 2020 biedt Philips geen updates meer aan. Je kunt dan ook geen Hue-producten meer vanaf buitenshuis aansturen. Wel kun je de bridge op een lokaal netwerk blijven gebruiken via de Hue Bridge v1-app. Er komen echter geen beveiligingsupdates meer uit en de bridge zal geen verbinding met de servers van Philips meer maken.
Philips biedt tot 3 jaar na de laatste verkoopdatum nog ondersteuning aan voor software en online diensten. Voor lampen en andere accessoires is dat 5 jaar.
Hue-lampen overzetten van oude Bridge naar nieuwe Bridge 2.0
Deze stappen moet je nemen om je lampen over te zetten op de nieuwe Bridge, die sinds oktober 2015 verkrijgbaar is in de winkel.
- Zorg dat je oude Hue Bridge nog is aangesloten op het elektriciteitsnet en op Ethernet. Trek nog niet los, want je wilt de instellingen immers meenemen.
- Sluit je nieuwe Bridge aan op het elektriciteitsnet en op Ethernet. Je kunt hiervoor een extra Ethernet-kabel in de router steken of even tijdelijk een Ethernet-kabel van een ander apparaat gebruiken, bijvoorbeeld de tv of een gameconsole.
- Start de oude Hue-app op je iPhone of iPad.
- Er verschijnt nu een melding dat er een nieuwe Bridge is aangetroffen. Gebeurt dat niet, dan kun je de nieuwe Bridge ook via het menu activeren.
- Je ziet nu een scherm om het transfer-proces te starten.
- De overdracht wordt nu voorbereid. Dit zie je aanmeldingen op het scherm.
- Je moet nu volgens de instructies op het scherm achtereenvolgens op de knop van de oude en nieuwe Hue Bridge drukken.
- Heb je een startpakket met lampen en Bridge gekocht, dan moet je eerst de nieuwe Bridge resetten om te zorgen dat de reeds aanwezige koppeling met de nieuwe lampen wordt verbroken. Druk hiervoor op de resetknop aan de onderkant van de nieuwe Bridge. Je hebt hiervoor een paperclip, oorbel, Apple’simtool of ander puntig voorwerp nodig
- Als je alle stappen op het scherm hebt doorlopen en beide Bridges klaar zijn voor het proces, zal er een groen vinkje bij de afbeeldingen verschijnen. Het overzetten kan nu van start gaan.
- Na ongeveer een minuut zijn alle instellingen overgezet. Je kunt dit testen door de lampen te laten knipperen. Is het niet gelukt, dan moet je het stappenplan nog eens herhalen.
Je kunt nu je nieuwe Bridge 2.0 gaan gebruiken in combinatie met bestaande Philips Hue-lampen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Philips Hue
Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen en bijbehorende accessoires met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Philips Hue heeft ook kant-en-klare armaturen, waar de slimme lampen al in zitten. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.
- Philips Hue verzamelpagina
- Philips Hue vs. IKEA Tradfri: de verschillen
- Slimme verlichting in huis
- Philips Hue Tap, Dimmer of schakelaars, welke moet je hebben?
- Review Philips Hue Bluetooth lampen
- Review Philips Hue Smart Plug
- Review Philips Hue 2.0 met HomeKit
- HomeKit-producten in Nederland
- Bekijk Philips Hue startpakketten
- Review Philips Hue Signe
- Review Philips Hue Festavia feestverlichting
- Review Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip