Twijfels: is Apple echt onder druk gezet door FBI?
Apple zou de beveiliging van iCloud-backups hebben verminderd onder druk van de FBI. Dat meldde Reuters onlangs in een 'exclusieve' scoop. Maar er zijn twijfels gerezen of die claims wel kloppen.
Apple zou de beveiliging van iCloud-backups hebben verminderd onder druk van de FBI. Dat meldde Reuters onlangs in een 'exclusieve' scoop. Maar er zijn twijfels gerezen of die claims wel kloppen.
De FBI hoeft details over de iPhone-hack uit 2016 niet te onthullen. Daarbij draaide het om de iPhone 5c van een terrorist, waarbij Apple medewerking weigerde om toegang tot het toestel te krijgen.
De officier van justitie in New York wil dat Donald Trump wetgeving invoert om Apple te dwingen iPhones gemakkelijker hackbaar te maken voor de overheid.
De iPhone 5c in de FBI-zaak in San Bernardino kon zowel door de FBI als de NSA niet worden ontgrendeld. Hoe kan dat? Een NSA-directeur geeft opheldering.
De FBI blijkt een stuk minder betaald te hebben voor de iPhone 5c-hack dan eerder gedacht werd. Bronnen binnen de Amerikaanse overheid melden nu dat het ontgrendelen minder dan $1 miljoen gekost heeft in plaats van de eerder genoemde $1,3 miljoen.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de zaak tussen Apple en de FBI in New York afgeblazen. Ze kregen zelf toegang tot de iPhone 5s.
De FBI betaalde meer dan 1,3 miljoen dollar om toegang te krijgen tot de iPhone 5c uit San Bernardino, waar geen bruikbare informatie op stond.
De FBI heeft inderdaad geen concrete nieuwe informatie verkregen met het ontgrendelen van de iPhone 5c van de San Bernardino-terrorist. Maar de moeite is niet helemaal voor niets geweest, waardoor de FBI toch nog tevreden is.
Apple beweert de meest efficiënte beveiligingsorganisatie ter wereld te hebben, die vooral vecht tegen hackers, niet tegen de overheid.
Apple weigert te helpen om de iPhone 5s van een drugsdealer te ontgrendelen. De drugsdealer uit Brooklyn heeft al bekend, maar is zijn pincode vergeten.
Apple en de FBI staan op 19 april opnieuw voor het Amerikaanse Congres, om het debat over encryptie voort te zetten.
Een nieuw Amerikaans wetsvoorstel moet zorgen dat techbedrijven encryptie ongedaan maken, als een rechtbank erom vraagt. De volledige tekst is nu vrijgegeven en in dit artikel te lezen.