ING-app helpt je met ontmaskeren van oplichters
De ING-app krijgt een nieuwe functie die je helpt om oplichters te ontmaskeren. De functie heet Check het Gesprek en laat je weten of je echt met iemand van de ING aan de telefoon bent.
De ING-app krijgt een nieuwe functie die je helpt om oplichters te ontmaskeren. De functie heet Check het Gesprek en laat je weten of je echt met iemand van de ING aan de telefoon bent.
WhatsApp-fraude komt helaas nog steeds voor, maar hoe kun je dit soort fraude voorkomen? In dit artikel geven we tips hoe je fraude via WhatsApp herkent en wat je ertegen doet.
Hoewel Apple streng toeziet op de apps die in de App Store staan, wordt de downloadwinkel nog altijd geplaagd door zogenaamde scam apps en fleeceware. Hoe kun je deze frauduleuze apps herkennen en hoe kom je er vanaf?
Oplichters blijken het TestFlight-platform van Apple te gebruiken voor de verspreiding van kwaadaardige apps. Het gaat vooral om cryptocurrency-apps waarmee mensen denken hun cryptomunten te kunnen beheren. De makers van de app hebben heel andere plannen.
Heb je ook wel eens een leuke app geïnstalleerd, om er vervolgens achter te komen dat je een tientje per week kwijt bent? Deze zogenaamde 'fleeceware'-apps proberen je dure in-app abonnementen aan te smeren. Sophos heeft meer dan dertig iOS fleece-ware-apps gevonden en waarschuwt er nu voor.
Het scannen van QR-codes is onveilig. Er is in toenemende mate sprake van fraude, waarbij kwaadwillenden proberen om toegang te krijgen tot bankrekeningen van slachtoffers. In Oost-Nederland neemt het aantal aangiftes toe.
Apple heeft de afgelopen jaren te maken gehad met massale reparatiefraude met iPhones. Criminelen vervingen dure onderdelen en ruilden daarna een toestel om.
Apple heeft DeviceCheck aangekondigd. Daarmee kunnen ontwikkelaars zien of een app eerder geïnstalleerd was op een toestel en of er bijvoorbeeld fraude is gepleegd.
Apple heeft honderden namaak-apps van bekende merken en winkelketens uit de App Store gehaald, die erop uit waren om persoonlijke data te stelen.
iPhone-bezitters krijgen de afgelopen dagen een vreemde pop-up, bedoeld om geld en creditcardgegevens af te pakken.
Een slimme ondernemer heeft kledingstukken van oplichter/fraudeur Bernard Madoff gekocht en omgezet naar iPad-hoezen. Elke hoes is uniek, maar kost je wel 250 tot 500 dollar.
De ontwikkelaar van Empire Online beweert dat 40 procent van de in app-aankopen frauduleus is. Hierbij wordt met gehackte accounts en valse giftcards een aankoop gepleegd.