iPhone-geschiedenis: de complete tijdlijn van de iPhone
In het uitlegartikel over de iPhone geschiedenis vind je alle informatie over de Apple iPhone, bijvoorbeeld voor je schoolwerkstuk of presentatie.
In het uitlegartikel over de iPhone geschiedenis vind je alle informatie over de Apple iPhone, bijvoorbeeld voor je schoolwerkstuk of presentatie.
Nederland krijgt er een nieuw Apple-museum bij. In Utrecht opent begin volgend jaar het Apple Museum van Amac, naar eigen zeggen het grootste Apple-museum van Europa.
Het is vandaag Internationale Museumdag, een mooie gelegenheid voor MacPaw om een compleet nieuw Apple-museum aan te kondigen.
Ben je al jarenlang Mac-gebruiker en heb je weleens heimwee naar het oude Mac OS X? Deze timelapse van Martin Nobel neemt je mee terug in de tijd langs alle installaties en bureaubladen van Mac OS X.
Duik je graag in het verleden? Wil je herinneringen ophalen uit de vroegere jaren van Apple? Dan ben je bij The Apple Archive aan het juiste adres. De onofficiële site heeft een flinke berg aan afbeeldingen, video's, presentaties en meer verzameld.
George Hotz slaagde erin om als eerste een iPhone simlockvrij te maken. De 17-jarige scholier ruilde zijn toestel echter in voor een Nissan 350Z sportwagen - en hij kreeg er als bonus nog drie andere dingen bij.
Apple's Command-teken is niet bedacht door de legendarische Apple-ontwerpster Susan Kare, maar komt uit Zweden. Daar zie je het teken regelmatig langs de weg staan. Ontdek hoe dit speciale teken op het Mac-toetsenbord terechtkwam.
Van cassettebandjes tot kleding en printers: er zijn allerlei producten die Apple ooit maakte, maar waarmee ze zijn gestopt. Wat opvalt is dat het vooral computerproducten zijn.
In een interactief overzicht zijn alle iPhones sinds 2007 te bekijken, inclusief onderdelen. Zo zie je hoe de binnenkant van de iPhones is veranderd.
Een uniek archief met 810 Apple-filmpjes staat online, dankzij een 15-jarige Apple-fan die 80GB aan historische beelden verzamelde. Hij kan ze alleen bijna nergens kwijt.
De ontwerper van het eerste iPhone-schermtoetsenbordje laat twee prototypes van vroeger zien. "We noemden ze Wallabies", vertelt Ken Kocienda.
Steve Jobs wilde in de eerste iPhone een terugknop, net zoals bij latere Android-toestellen. Ook blijkt dat Apple één groot glaspaneel wilde, zoals nu pas bij de iPhone 8 mogelijk wordt.