Apple heeft een tweede Nederlandse regio toegevoegd aan Flyover-weergave van Apple Maps. Na Rotterdam en omgeving is nu ook Utrecht en omgeving toegevoegd. Bovendien is de Belgische stad Antwerpen nu als Flyover te bekijken in Apple Kaarten.
Utrecht Flyover met IJsselstein, Nieuwegein en meer
Utrecht en vele aangrenzende steden en dorpen zijn dankzij de update nu volledig als Flyover te bekijken. De echte trekpleister is natuurlijk de Domtoren. Ook Utrecht Centraal Station en de Jaarbeurshallen zijn in 3D te aanschouwen, inclusief bouwwerken.
Naast Utrecht gaat het ook om IJsselstein, Nieuwegein, Maarssen, De Meern, Houten, Vianen, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Breukelen (zie onderstaande foto met Nyenrode Business University) en een deel van Bunnik. De Bilt, waar het KNMI gevestigd is, is voor een deel in de Flyover te zien.
In ons dossier Apple Maps vind je een volledige lijst van Nederlandse Flyover-steden.
Antwerpen Flyover, stad en haven
In België werd eerder al Brussel als Flyover-stad toegevoegd. Vanaf nu kunnen Antwerpenaren ook hun huis driedimensionaal op de satellietbeelden bekijken, dankzij de toevoeging van Flyover. Antwerpen en de omringende steden en dorpen zijn in Flyover te bekijken, zowel op de iPhone, iPad en de Mac door naar de satellietweergave op de kaart te gaan. In de genoemde steden zijn nog geen gewone 3D-kaarten te zien, dus waarbij je ‘blokkendozen’ op de kaart ziet bij het navigeren.
In ons dossier Apple Maps vind je een lijst met alle Belgische Flyover-steden.
Nog meer Flyover-steden
Naast Utrecht en Antwerpen heeft Apple nog 9 andere Flyover-locaties toegevoegd aan Apple Maps op OS X en iOS, zo is te achterhalen via de lijst van Apple.
Dit is de lijst van steden en gebieden die nu zijn toegevoegd:
- Utrecht, Nederland
- Antwerpen, België
- Monument Valley, Arizona (VS)
- Detroit, Michigan (VS, zie foto hieronder)
- Pittsburgh, Pennsylvania (VS)
- Pensacola, Florida (VS)
- Mazatlán, Mexico
- Annecy, Frankrijk
- Gorges de l’Ardèche, Frankrijk
- Münster, Duitsland
- Pamplona, Spanje
Flyover werd in 2012 aangekondigd en is de afgelopen drie jaar gaandeweg uitgebreid. De lijst is inmiddels al behoorlijk lang, al valt het aantal Belgische en Nederlandse steden nog wat tegen. In België kun je nu twee Belgische steden in FlyOver bekijken, terwijl bij de Nederlandse Flyover-steden alleen Rotterdam en Utrecht op deze manier te bekijken zijn.
Eerder dit jaar voegde Apple ook animaties toe aan de Flyover-functie. Zo kun je in Londen het grote reuzenrad zien ronddraaien, terwijl je er overheen vliegt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Blijf het er mooi uit vinden zien! En uniek in vergelijking tot Google met streetview.
Oud nieuws! Die toevoeging van Utrecht en omgeving is al een week of 2 geleden doorgevoerd.
Interessant op deze 3D maps is het verdwijnen van de auto’s op de rijbanen.
@Sjoerd Blom: Dat was 3D. Dit gaat om Flyover.
Bizar om niet alleen je eigen huis, maar ook de boom in de achtertuin in 3D te zien. De lat is weer wat hoger gelegd voor Google Earth. Wanneer komen die een keer met (bijna) live beelden van dat satelliet bedrijf dat ze hebben overgenomen?
Ik ben benieuwd of uiteindelijk elk land op deze manier wordt toegevoed. Dus ook kleinere dorpen etc.
@Jordy: Over een heeeeele poos. Volgens mij zijn er nu in drie jaar tijd zo’n 50-75 steden in 3D. In dit tempo zijn ze over 50 jaar klaar.
@Sjoerd Blom: Zoals in het artikel staat gaat het om de Fly-over functie, niet dat de steden al 2 weken geleden als 3d beelden beschikbaar waren (staat ook in artikel onder de foto)
Ik krijg nergens die fly-over optie te zien in Kaarten op de Mac en of iDevice
Auto’s verdwijnen doordat er op een bepaalde wijze de beelden worden gecombineerd tot een beeld en daarmee verdwijnen sommige bewegende objecten.
@Remco: Ik ook helemaal niet…. :/
Wou liever dat Apple wat meer tijd stak in het herkennen waar ik echt heen wil. Bizar dat als je een straat invoert die 3 km verderop ligt de maps app me standaard naar straten stuurt in Amsterdam of steden 100 km verderop of soms zelfs in België.