Als je regelmatig met de trein reist, hoeven wij je niet te vertellen dat je regelmatig later op je bestemming aankomt dan de bedoeling is. Vertragingen zijn een dagelijks probleem bij de NS, dus kan het geen kwaad om op de hoogte gehouden te worden als er op jouw traject iets aan de hand is.
Zoals de naam Vertraging? al doet vermoeden richt deze OV-app zich volledig op het melden van alle vertragingen met de trein. Voor uitgebreide informatie over je reis kun je bij andere apps terecht (waaronder die van de NS zelf): Vertraging? wil uitblinken in eenvoud en snelheid.
Lees ook: Vijf Nederlandse treinapps voor de iPhone
Eenmalig je vaste traject invullen
De app vraagt je eenmalig het traject in te vullen waar je regelmatig gebruik van maakt, zodat je daarna direct kunt zien of er vertragingen over te melden zijn. Hierna hoef je de iPhone-app eigenlijk niet eens meer te openen. Via een widget in het Berichtencentrum houdt de app je op de hoogte, en sinds vandaag kun je de Apple Watch ook aan dit rijtje toevoegen. Handig om te checken of je die overstap net wel of niet haalt.
Met de Watch-ondersteuning neemt Vertraging? een voorsprong op soortgelijke apps als Forens en OV Delay, die je ook op de hoogte houden als de NS weer eens blundert. Naast de losse Watch-app is Vertraging? ook beschikbaar als Snelle Blik, zodat je door naar boven te vegen op je wijzerplaat meteen kunt zien of je wel of geen vertraging hebt als je onderweg bent naar het station.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple
Waarom de Kop “check snel of NS blundert”? Ik voel me aangesproken. In het merendeel van de gevallen ligt de oorzaak van vertragingen niet bij NS!
U had toch ook een nuancerender en objectievere tekst kunnen gebruiken?
@Ed: Helemaal mee eens!
Mee eens en dat noemt zich objectief. Verdiep in de feiten.
Ik ben het ook meer dan eens met Ed. Vind het een kinderachtig artikel van iCulture. De NS kan grotendeels niks doen aan de vertragingen als er weer bijvoorbeeld koperdiefstal is geweest. Laat staan een springer.
Ik ben benieuwd waar de schrijver van dit artikel de negativiteit van de NS vandaan haalt.
@Ed: Helemaal mee eens, voor ons 6000 man rijdend personeel dat dagelijks zijn stinkende best doet om de reiziger in de watten te leggen doet dit pijn. Het klopt dat, net als op de weg, het merendeel van de vertraging onstaat door factoren van buitenaf, zoals wandelaars langs het spoor, zwartrijders en weersomstandigheden. Volgens mij blundert iCulture hier! Wat een niveau..
Vreemde sensatiekop inderdaad.
Wat een blunder, de trein is te laat vanwege onderhoud, weersomstandigheden, aanrijding, ..
Ik ben het met de eerdere reacties eens. Wat een sensationele Telegraaf-kop, dat is iCulture onwaardig. Daarnaast is het ook nog eens onwaar, aangezien het meerdendeel van de storingen niet door de NS worden veroorzaakt, maar door externe invloeden of partijen.
Ik reis dagelijks met de trein en niet alleen valt het best allemaal wel mee met de vertragingen en storingen, de vertragingen zijn kleiner dan op de vaak vastgelopen snelweg die langs het spoor loopt.
In die trein heb ik overigens wel dagelijks de tijd om de artikelen op iCulture uitgebreid te consumeren.
Vind het gezeur om niks. De NS blundert ook, dus de kop is zo gezien niet onjuist, hoogstens onvolledig. Iedereen weet ook echt wel wat daarmee wordt bedoeld en de NS blijft nu eenmal de dienstverlener, of hen een verwijt gemaakt kan worden of niet.
Hoe je het ook bekijkt: de trein van NS Is te laat.
Maar voor alle huilies brengen we zes als uit: NS, prorail, blaadjes, sneeuw, storm en zelfmoord delay.
En dan niet zeuren dat je geen overzicht meer hebt.
Pfff.
Staat er dan straks bij een file app ook ‘Rijkswaterstaat blundert’?